Diari La Veu del País Valencià
Finestrat, municipi cardioprotegit
Policia Local i monitors esportius finalitzen el procés de formació preceptiu per poder utilitzar els desfibrililadores portàtils que ja s’han col·locat en els cotxes patrulla
25 policies locals i quatre monitors esportius de Finestrat han finalitzat aquesta setmana els cursos de formació organitzats per l’Ajuntament sobre primers auxilis i l’ús de desfibril·lador semiautomàtic DSA.
L’alcalde Juan Francisco Pérez va assistir a la clausura i lliurament de diplomes de les classes que s’han dut a terme en el Viver d’empreses del municipi. Amb aquest acte es finalitza el procés d’implantació operativa dels tres desfibril·ladors disponibles.
Des d’aquest dijous, dos dels cotxes patrulles d’Atenció Ciutadana de la Policia Loal portaran aquests aparells per a l’atenció immediata d’urgències. A tots dos se’ls ha col·locat una etiqueta verda identificativa. L’alcalde i el regidor de Seguretat, David Alarcón, al costat del cap de la Policia Local van ser els encarregats de col·locar aquests adhesius. El tercer desfibril·lador estarà disponible en la Prefectura de la Policia Local per al seu trasllat a qualsevol punt en cas de ser necessari.
La Policia Local es converteix així en la primera de la comarca a disposar de vehicles cardioprotegidos i una de les primeres de la província. L’alcalde va indicar “amb l’engegada d’aquests desfibril·ladors en vehicles patrulla es pretén salvar vides, máxime quan els estudis diuen que els primers minuts són essencials per a això i són els policies locals els qui arriben els primers a qualsevol intervenció en el municipi mentre esperen l’arribada dels serveis sanitaris”.
El desfibril·lador extern semiautomàtic (DSA) està dissenyat per a aquells casos de parada cardíaca que es produeixen fora dels centres hospitalaris ja que la senzillesa del seu ús fa que el personal no mèdic que hagi rebut la formació adequada el pugui manejar amb seguretat i eficàcia.

Comparteix

Icona de pantalla completa