Diari La Veu del País Valencià
Finestrat premiarà la labor educativa de Santiago Algado i Teresa Climent
L’Ajuntament de Finestrat reconeixerà enguany en el dia de la Comunitat Valenciana a dos veïns de Finestrat, Santiago Algado i Teresa Climent. L’acte institucional del 9 d’Octubre tindrà lloc enguany en la plaça de l’Ajuntament on es lliurarà el premi ‘Carta de Poblament de Finestrat’ als dos guardonats per la seua dedicació a l’ensenyament i difusió de la cultura valenciana.

Santiago Algado Finestrat va rebre el passat 13 de maig la Insígnia de Plata al Mèrit en l’Educació atorgada per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport per la seua dedicació durant més de 30 anys al món de l’ensenyament. Algado va ser fundador de l’Escola en Valencià i ha rebut els premis Jaume I i el 9 d’Octubre de Benidorm. Des que es va jubilar en 2014 dedica el seu temps a la seua altra passió: la música sent membre de la Banda de Finestrat. També va ser regidor del municipi i president de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

Per la seua banda, Teresa Climent Llorca ha sigut professora del CEIP Puig Campana des de setembre de 2005 i va ocupar el càrrec de directora del mateix centre fins a setembre d’enguany.

L’acte institucional començarà a les 12.00 hores en la plaça de l’Ajuntament. En ell es concedirà el premi de ‘Carta de Poblament de Finestrat’ representat en una reproducció en pergamí segellat del document històric.

‘Tapets’ i paella gegant

A més, l’Ajuntament de Finestrat, al costat de la Comissió de Festes, ha preparat una jornada popular en la plaça del Poble que començarà després de finalitzar l’acte institucional. En ella es podrà gaudir de ‘tapets’ i la degustació d’una paella geganta que serà feta en el mateix moment.

A la vesprada, els protagonistes seran els més xicotets que podran assistir a la representació d’una obra de teatre en ‘La llegenda de Sant Jordi i altres dragons’.

Comparteix

Icona de pantalla completa