Diari La Veu del País Valencià
Gran èxit de públic i participació al Desafiament Lurbel Aitana 2016
Finestrat va celebrar aquest cap de setmana passat el Desafiament Lurbel Aitana 2016, una de les proves de muntanya més complicades del circuit nacional. Durant els tres dies d’esdeveniment esportiu, més de 900 corredors es van donar cita en el municipi així com més de 2.000 persones que van voler seguir les proves des de la sortida o altres punts de la localitat.

El Desafia Lurbel-Aitana d’aquest any va comptar amb tres proves: 40 K, 86 K i 120 K. Els participants d’aquesta última van arrencar el divendres a les 22.00 hores des de la Plaça de la Va unir Europea. En la modalitat masculina, José Esteban Martínez es va alçar amb el primer premi amb un temps de 14 hores 43 minuts. Santiago García Soria (15 hores) i Javi Soriano Revert (15 hores 25 minuts) van ser segon i tercer respectivament.

Quant al podium femení de 120 K va ser coronat per Encarna Cardona amb un temps de 20 hores 26 minuts. El segon lloc va ser para Gemma Avelli Teixidor amb 21 hores 33 minuts i el tercer per a Jessica Mataix amb 22 hores 27 minuts.

La prova de 86 K va arrencar el dissabte a les 6.00 hores. El vencedor masculí va ser Juanjo Larrotcha amb un temps de 9 hores 55 minuts; el segon lloc va ser para Vicente Gandia (10 hores 2 minuts); i el tercer per a Juanma Orient Castillo (10 hores 34 minuts). La guanyadora d’aquesta prova va ser Vibeke Lewandowski amb un temps de 20 hores i 21 minuts.

La carrera de 40 K va partir també el dissabte a les 8.00 hores. El primer lloc masculí va ser para Álvaro Velásquez amb un temps de 4 hores 20 minutos; el segon va ser para Julio Iván Martínez (4 hores 42 minuts) i el tercer per a José Alberto González (4 hores 45 minuts). En categoria femenina, la vencedora va ser Ana Tauste (5 hores 16 minuts) seguida de Natalia Guchenkova (5 hores 48 minuts) i Gemma García (amb 5 hores 51 minuts).

En aquesta prova va haver-hi una àmplia representació local amb quatre corredors del CE El portell de Finestrat: Kiko Pérez Mengual, el regidor d’Esports, David Alarcón; José Francisco Llorca (Riera); i Vicente Llorca Climent. En 120 K també va participar un corredor local, José Ángel Martín Arellano.

En el Desafiament Lurbel-Aitana van participar corredors de fins a 13 nacionalitats i països com Europa, Sud-amèrica o Corea del Sud. A més, es van participar atletes de 25 províncies espanyoles.

L’alcalde Juan Francisco Pérez va voler destacar el treball fet per l’organització “perquè tot sortís perfecte” a més del treball dels més de 200 voluntaris repartits pels diferents recorreguts i metes per atendre als corredors. Així, també va voler agrair “el treball de la Policia Local i altres cossos de seguretat i sanitaris perquè el Lurbel-Aitana de Finestrat hagi transcorregut sense cap incident”.

A més de les proves esportives professionals, els assistents també van poder gaudir d’una ‘Ruta de la tapa’ per 9 establiments del casc històric, així com una Fira del Corredor, una ludoteca o una marxa senderista d’11 km guiada.

Comparteix

Icona de pantalla completa