Diari La Veu del País Valencià
Finestrat il·lumina el blau de l’ajuntament en el dia de la diabetis
L’Ajuntament de Finestrat va il·luminar aquest dilluns la seva façana de blava per commemorar el Dia de la Diabetis. La Concejalia de Sanitat va voler així mostrar el seu suport a les persones que sofreixen aquesta malaltia i el dia de la qual se celebra el 14 de novembre.

Dins dels esdeveniments que celebra la Fundació de la Diabetis per aquest any, com la celebració de tallers, xerrades o carreres esportives, entre uns altres, l’Ajuntament principal ha triat il·luminar amb llums blaves la seva façana així com el gran rellotge que hi ha en ella.

La regidora de Sanitat, Victoria Curtis, va explicar que “amb les llums blaves hem volgut mostrar el nostre suport a totes aquelles persones que sofreixen aquest malaltia i conscienciar a la població de la importància de la prevenció i detecció d’aquesta malaltia”. Així va indicar que des de “l’Ajuntament volem recolzar a totes les fundacions i organitzacions que treballen molt dur per ajudar als malalts encara que sigui amb petits gestos com a est”.

El Dia Mundial de la Diabetis es va crear en 1991 com a mitjà per augmentar la conscienciació global sobre la diabetis. És una oportunitat perfecta per dirigir l’atenció del públic cap a les causes, símptomes, complicacions i tractament d’aquesta greu afecció, que es troba en constant augment a tot el món.

Per aquest any, la Fundació ha llançat la campanya “Ull amb la Diabetis” amb la qual es vol llançar dos missatges per conscienciar a la població: la detecció de la diabetis tipus 2 és important per modificar el seu curs i reduir el risc de complicacions; i la detecció de complicacions de la diabetis és una part essencial del control de la diabetis tipus 1 i 2.

La FID estima que al món fins a 193 milions de persones, o prop de la meitat de tots els adults que vivien amb diabetis en 2015, desconeixen que tenen la malaltia. Molts d’aquests casos són de diabetis tipus 2. Al més aviat possible es diagnostiqui a una persona, abans es pot iniciar el tractament i el control, la qual cosa pot millorar les possibilitats de prevenir complicacions nocives i costoses.

Comparteix

Icona de pantalla completa