Diari La Veu del País Valencià
L’ Escalante comença un cicle de dos mesos dedicat a espectacles en valencià
Europa Press / València

El Teatre Escalante de València engega fins el 14 de març la nova edició del cicle ‘Companyies valencianes’, una selecció que oferirà les propostes autòctones més recents de teatre, titelles i circ de la mà de les agrupacions L’Horta Teatre, Teatre Buffo, Cremen Produccions, La Finestra Inclusiva i La Pavana, segons ha informat la Diputació de València en un comunicat.

En aquest sentit, el director del teatre, Vicent Vila, ha indicat que aquesta programació és “una mostra més del treball que el Centre Teatral de la Diputació de València realitza per a recolzar el desenvolupament de les arts escèniques a la ciutat”.

Així mateix, ha explicat que “vora el 95%” de la programació que ofereix és valenciana, encara que durant l’any també tenen cabuda proposades vingudes d’altres punts de l’Estat espanyol i fins i tot d’altres països com Ucraïna, Itàlia o Portugal. “Creiem que és important que els espectadors i els professionals valencians també puguen veure el que s’està fent a altres ciutats”, ha estimat.

No obstant açò, durant els tres mesos que van de gener a març, en el marc d’aquest cicle per l’escenari del teatre Escalante solament passaran peces creades i interpretades per artistes locals, i tres seran en valencià.

“Estem treballant per a oferir un bon servei públic però, al mateix temps, no descurem la qualitat de l’oferta, perquè hem escollit cinc peces amb una factura impecable”, ha apuntat el director del centre.

La primera de les propostes és Martina i el bosc de paper, que encetà el cicle aquest diumenge passat.

La segona peça del cicle, també de temàtica ecològica i en valencià, arriba de part de Teatre Buffo el dia 19 de gener a les 18 hores i, sota el títol Green Planet, utilitza les tècniques del teatre negre per a recrear un univers ple d’aventures.

Una de les fites destacades del cicle ‘Companyies valencianes’ de l’Escalante és l’estrena el 21 de gener de la seua tercera producció pròpia, en la qual el Centre Teatral col·labora amb La Pavana, que signa una adaptació per a xiquets de L’home invisible.

Rodolf Sirera adapta la novel·la escrita a la fi del segle XIX pel britànic H. G. Wells i Rafa Calatayud dirigeix aquesta proposta que ret homenatge a la literatura fantàstica de principis del segle XX. Fins el 14 de març es manté en cartell aquesta peça que conjuga la màgia del teatre, l’il·lusionisme i la música en directe del Premi Nacional de Música Joan Cerveró.

Contes clàssics i circ per la inclusió social

A més, l’Escalante ofereix un espectacle de titelles de la mà de Cremen Produccions amb El rossinyol de l’emperador, que estarà en cartell el pròxim 26 de gener. Vicent Vila escriu i dirigeix aquesta peça que recupera un conte de l’escriptor danés Hans Christian Andersen per a traslladar als xiquets el valor de l’immaterial.

Finalment, la companyia de circ La Finestra Inclusiva presentarà una mostra del projecte Circ Finestra en el qual ha treballat amb cinc associacions de col·lectius en risc d’exclusió social, entre els quals hi ha exreclusos, població gitana, exdrogodependents, discapacitats i menors refugiats.

Amb aquesta proposta es tanca una nova edició d’aquest cicle, que en 2014 oferirà 60 funcions per a escolars entre setmana i per al públic familiar els diumenges.

Comparteix

Icona de pantalla completa