Diari La Veu del País Valencià
Finestrat recuperarà les parcel·les del sector 14
El PSOE rebutja incloure en la seua moció aqueix pas previ per a tornar a tenir la possessió de les mateixes ja que van ser cedides a la Generalitat en 2011.

El Govern local de Finestrat iniciarà els tràmits per a recuperar diverses parcel·les municipals situades en La Cala, en el sector 14, que van ser cedides a la Generalitat en 2011 per a construir habitatges tutelats per a joves. Una vegada es recupere la seua possessió, el Govern s’ha compromès a consensuar amb els veïns el seu ús futur.

La mesura ha sigut anunciada aquest dilluns en el ple extraordinari celebrat després de sol·licitar-ho el PSOE per a tractar tres mocions dels socialistes. L’alcalde Juan Francisco Pérez va recordar que en 2011 “es va signar una cessió d’aqueixes parcel·les a la Generalitat Valenciana perquè feren habitatges tutelats per a joves; un acord que es va adoptar amb la unanimitat del ple”. Així va explicar que dedique a aqueixa cessió “no es pot fer una pista esportiva mentre no es recuperen aqueixes parcel·les”.

Per açò, el Govern del PP ha demanat incloure en la moció del PSOE una esmena precisament amb la proposta de recuperar-les abans de decidir la fi per al qual s’han d’utilitzar “que ha sigut rebutjada pels socialistes”.

“Els hem demanat que recolzen la nostra proposta de recuperar-les i, una vegada que tinguem la possessió, ja que la titularitat no l’hem perdut, estudiar què ús li podem donar a aqueixes parcel·les”, va apuntar l’alcalde. “No entenem que es proposen les parcel·les per a una altra fi quan ells també saben que van votar cedir-les en 2011. Açò demostra la poca implicació que tenen els socialistes a Finestrat. Quan es té tanta desídia es cometen contradiccions com les quals avui hem vist”.

Juan Franciso Pérez va afirmar que “em compromet a recuperar les parcel·les immediatament ja que la Generalitat tampoc ha complit el seu compromís. Quan les tinguem de nou en possessió ens asseurem amb les associacions veïnals de la Cala i cercarem el millor ús perquè els veïns tinguen instal·lacions de les quals ara manquen”.
El ple extraordinari d’aquest dilluns també va rebutjar una altra de les mocions presentades pel PSOE per a implantar un servei gratuït municipal per al transport dels estudiants de Batxillerat. L’alcalde va explicar que “ens demanen que assumim els inclumplimientos que la Conselleria d’Educació aquesta tenint amb l’Ajuntament de Finestrat quan la llei és taxativa i els municipis menors de 10.000 habitants no podem assumir aqueixes competències” i així ho corrobora un informe de la Secretària municipal i a la Intervenció.

Juan Franciso Pérez va indicar que “li he recordat al PSOE que la Generalitat en matèria d’Educació no està complint amb Finestrat ja que no han abonat als pares la Xarxa Llibres i recentment ens van llevar el servei del transport escolar del Batxiller amb traïdoria ja que de la nit al dia se’ls va comunicar als alumnes que no podien pujar a l’autobús”. En la sessió extraordinària també es va aprovar per unanimitat traure a licitació un plec per a l’assessoria jurídica de l’Ajuntament.

Amb tot, després d’acabar el ple, l’alcalde va afirmar que “ens ha estranyat que el PSOE haja sol·licitat un ple extraordinari perquè la setmana que ve tenim un ple ordinari en el qual es poden presentar qualsevol tipus de moció. És cert que ells cobren per assistència a ple i que m’imagine que aniran per ací els tirs. No ho compartisc perquè crec que políticament no és correcte encara que legalment sí”.

Comparteix

Icona de pantalla completa