Diari La Veu del País Valencià
Finestrat i la CHJ arriben a un acord per a la canalització del barranc de la Cala
L’Ajuntament de Finestrat i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) han arribat a un acord per a la futura canalització del barranc de la Cala de Finestrat.

En concret, el ple ha aprovat en la sessió ordinària d’aquest dimecres la proposta tècnica que permetrà redactar un projecte futur que done solució als problemes d’avingudes d’aigua que es produeixen en aquesta zona de platja cada vegada que plou intensament.

L’alcalde, Juan Francisco Pérez, va indicar que “en La Cala de Finestrat quan plou tenim avingudes d’aigua que ja no solament afecten al barranc sinó a part de l’avinguda Marina Baixa”. Així va explicar que “des de l’Ajuntament portem molt temps treballant amb els tècnics municipals en una proposta que minimitze el problema però que siga del grat i ho accepte la CHJ”.

Aquesta solució aportada pels tècnics municipals ha sigut ja acceptada per la CHJ que ha donat el seu vistiplau. “Per fi, i després de molts anys, insistència i estudis, sembla que estem totes les administracions implicades d’acord a iniciar la tramitació d’un projecte per a una solució tècnica que minimitze el problema de la Cala”.

Aquest document que ara es reexpedirà a les administracions implicades arreplega, entre altres aspectes, desmuntar l’asfalt, posar unes illes d’escullera a més de construir un embornal per a la recollida de les aigües que aniria per sota de l’avinguda Marina Baixa fins a pocs metres davant del mar.

El primer edil va explicar que aquest és el primer pas per a tenir un projecte futur: “a partir d’ací, comencem a iniciar contactes amb altres administracions perquè ens accepten la solució tècnica donada per a la zona de la desembocadura”. Després d’aquest pas, arribarà l’hora de “cercar el finançament per a dur a terme l’obra”.

Amb tot, Juan Francisco Pérez va apuntar que “sóc optimista i crec que seria possible fer-ho en aquesta legislatura i així solucionar un problema històric per al municipi de Finestrat, concretament per a la Cala”. L’alcalde va finalitzar afirmant que “haver aconseguit una solució tècnica que accepten tant els tècnics municipals com els de la Confederació i fins i tot els de l’administració regional i estatal de Costas, que ja ho han vist, és un èxit i sembla la millor solució per a acabar amb aquest problema”.

Comparteix

Icona de pantalla completa