Diari La Veu del País Valencià
Ruz interrogarà aquesta setmana a Cotino i a deu suposats donants del PP
Europa Press / Madrid / València.

El jutge de l’Audiència Nacional Pablo Ruz interrogarà des de dimecres que ve a deu empresaris que suposadament haurien fet donacions irregulars al Partit Popular (PP) i al president de Les Corts Valencianes Juan Cotino, que compareixerà com a testimoni en el marc de la causa en la qual s’investiga la suposada comptabilitat B de la formació.

Els interrogatoris començaran el dimecres amb la compareixença de Rafael Palencia, president de Degremont Iberia, que hauria realitzat una donació de 146.000 euros, segons els ‘papers de Bárcenas’; Cecilio Sánchez, exdirector comercial de FCC (195.000 euros); Camilo José Alcalá, president conseller delegat de Cyopsa-Sisocia (150.000 euros); José Antonio Romero, administrador de la mercantil Grup Romero Polo (54.000 euros); i Antonio Pinal, president conseller delegat de Bruesa (24.000 euros).

L’endemà el titular del Jutjat Central d’Instrucció número 5 interrogarà José Luis Suárez, president de Construccions Paraño (75.000 euros); Joaquín Molpeceres, del grup Licuas (60.000 euros); Ignacio Ugarteche, conseller d’Urazca Construccions (90.000 euros); i Ramón Aigé, president de Sorige-Acsa (362.000 euros).

El divendres serà el torn de Juan Cotino, al qui el jutge va oferir la possibilitat de declarar al seu despatx oficial al Parlament valencià i al qui vol interrogar per la seua vinculació amb l’empresa Sedesa, a la qual els manuscrits de l’extresorer atribueixen un lliurament de 200.000 euros l’11 de març de 2004. També declararà com imputat el seu nebot Vicente, que era administrador únic d’Asedes Capital, matriu de Sedesa.

Comparteix

Icona de pantalla completa