Diari La Veu del País Valencià
Finestrat celebra Sant Antoni del Porquet aquest cap de setmana
Finestrat celebra aquest diumenge, 29 de gener, la festivitat de Sant Antoni del Porquet que es va ajornar la setmana passada a causa del temporal. A més, canvien la ubicació tradicional a la Sala Jove de la plaça de la Unió Europea, on les components de la “Saragata Comissió”, en col·laboració amb la Regidoria de Festes, ja treballen per tenir-ho tot a punt.
Com a marca la tradició, l’esdeveniment arrencarà sobre les 9:00 hores amb la música de la banda del Centre Musical Puig Campana que acompanyarà la comitiva festera i la imatge del sant per tot el casc històric. En aquesta cercavila la Comissió va recollint tots aquells productes donats pels veïns i veïnes de la localitat. A partir de les 12.30 hores, el punt de trobada serà la plaça de la Unió Europea, on tindrà lloc la benedicció dels animals per part del rector i la gran subhasta de tots els articles donats per la població. També es rifaran dos lots de productes derivats del porc que l’agraciat/a recollirà en les dues carnisseries locals. Com a guinda a aquesta lúdica jornada, els veïns i turistes podran degustar a preus populars un plat típic de “arròs amb fessols i nap” i a més gaudir del servei de barra a càrrec de la Comissió.
La regidora de Festes, Amelia Mayor, va convidar la ciutadania a gaudir d’aquesta tradicional festivitat. “A causa del temporal vam haver de suspendre aquest acte que, finalment, celebrarem aquest diumenge. Esperem que el temps ens doni treva i puguem gaudir tots, veïns i visitants, d’una de les tradicions més arrelades al nostre calendari festiu. Per descomptat, convidar a la població a venir, a col·laborar a les festes d’agost i aprofitar l’ocasió per degustar un dels plats més típics de la nostra gastronomia: el arròs amb fesols i naps”.

Comparteix

Icona de pantalla completa