Diari La Veu del País Valencià
Finestrat ja compta amb 45km de fibra òptica
La fibra òptica avança a Finestrat a velocitat de creuer. Des de juny del passat any ja s’han instal·lat 45 quilòmetres de fibra òptica en tot el bulevard comercial i les urbanitzacions de “Balconada de Finestrat” i “Sierra Cortina”. L’expansió de la fibra segueix a bon ritme doncs les canalitzacions van començar recentment en la Cala i a la urbanització Terra Marina on està previst cablar altres 6.000 metres més de fibra. Quant al casc històric, la previsió és que els treballs de cablatge comencin el proper mes de març.
L’alcalde, Juan Francisco Pérez, es va mostrar satisfet pel significatiu avanç d’aquesta tecnologia amb tots els avantatges que suposa per a veïns i empreses implantades en la localitat. “La fibra és ja una realitat per a Balconada de Finestrat i Sierra Cortina, àrees residencials on més necessitat havia de millorar la cobertura telefònica i la xarxa Internet per a tots els veïns que allí resideixen, a més del centre educatiu d’Infantil i Primària. També s’ha desplegat en el Bulevard, la qual cosa suposa millor cobertura per a les empreses allí establertes i un incentiu més per a les noves activitats que tinguin el punt de mira posat a Finestrat”.
Aquesta infraestructura no ha suposat cap desemborsament per a les arques municipals, ja que es va acordar la seva instal·lació amb l’empresa Cloud Telecom a través de determinades canalitzacions subterrànies de xarxa d’enllumenat públic de titularitat municipal. “Per tant, va explicar l’alcalde, no hem hagut de realitzar grans obres ni generar molèsties als veïns i, el més important, no ens ha costat ni un euro. Al contrari, l’empresa abonarà una taxa anual que anirà destinada a innovació i desenvolupament per seguir millorant el servei”.
Entre els avantatges d’aquesta tecnologia està l’alta velocitat de transmissió de dades, la qual cosa es tradueix en una connexió a Internet més ràpida, major ample de banda i la possibilitat de connectar més equips simultàniament. Aquesta tecnologia també evita les interferències electromagnètiques, és a dir, problemes de baixada de la velocitat, corts de la connexió, encreuament de converses per telèfon, entre uns altres. A més, l’empresa que presta aquests serveis, Cloud Telecom, té el seu servidor principal en el propi Bulevard de Finestrat “el que millora considerablement la qualitat d’accés a Internet”, va indicar el gerent, José María Llobregat. “La nostra prioritat, va afegir, “és cobrir al més aviat possible tota la localitat perquè els seus veïns comptin amb el millor servei d’Internet, des de la nostra pròpia xarxa, a costos accessibles i molt competitius”. De fet, els treballs de cablejat de fibra òptica continuen en aquests moments en la Cala de Finestrat i a la urbanització Terra Marina. “I en el termini d’un mes, va concloure l’alcalde, “començaran a cablear fibra òptica en el casc històric de Finestrat.

Comparteix

Icona de pantalla completa