Diari La Veu del País Valencià
Dues estacions solars a Finestrat
Des de l’Ajuntament de Finestrat segueixen avant amb el seu Pla d’Estalvi Energètic per reduir el consum i fomentar la sostenibilitat mediambiental. L’última actuació en aquest sentit ha estat la reparació i posada a punt de dues instal·lacions solars fotovoltaiques, situades en la partida Font del Molí, destinades a produir energia solar que, posteriorment, és adquirida per la companyia elèctrica Iberdrola.

Sobre aquest tema es va pronunciar el regidor de Medi Ambient, Obres i Serveis Tècnics, Tomás Sellés: “Vivim en una zona que climàticament ens ofereix més de 300 dies de sol a l’any. Per tant, volem aprofitar aquesta font natural i inesgotable de llum per produir energia solar, un tipus d’energia renovable, no contaminant, que contribueix al desenvolupament sostenible de l’entorn i que a més proporciona un nou ingrés econòmic per a les arques municipals”. Cada estació solar està formada per 36 panells de 80 W de bec màxim, la qual cosa proporciona un total de potència màxima a generar de 5.760 W. Des del consistori han intervingut per revisar i reparar tots els panells solars, netejar les instal·lacions i esbrossar el perímetre, situat en la Font del Vaig moldre, per potenciar la captació de llum del sol.

Altres actuacions portades a terme des de l’Ajuntament per estalviar electricitat i reduir la factura de l’enllumenat públic és la instal·lació de lluminàries led. “En els propers mesos calculem que haurem superat els 500 punts led en tota la localitat”, va afirmar l’edil de Medi Ambient. Aquesta tecnologia ja està implantada en l’Avinguda Marina Baixa de la Cala, carrer d’Algepsers del casc històric i la urbanització Balconada de Finestrat. “En breu seguirem substituint lluminàries antigues per led en el Bulevard industrial i comercial, en més vials de la Cala i algunes dels carrers del poble amb major trànsit com són Avinguda Benidorm, Camí de Reis i l’Avinguda de Maximiliano López que és la pujada cap a Font del Molí”.
A més, a les zones de recent urbanització també han optat per instal·lar lluminàries led en l’enllumenat públic. És el cas del residencial de recent construcció de la Partida Carquendo o l’àrea que s’està desenvolupant en l’Alfarella, al costat del futur camp de golf. “Amb totes aquestes actuacions, va concloure el regidor, estem reduint el cost de la factura elèctrica que paga el consistori àdhuc havent augmentat les zones il·luminades de la localitat. D’altra banda, estem produint energia renovable com la solar i generant un nou ingrés a les arques municipals mitjançant la seva posterior venda a Iberdrola”.
Totes aquestes mesures formen part del Pla d’Estalvi Energètic que està executant l’Ajuntament des de la seva adhesió al Pacte d’Alcaldes subscrit a Brussel·les en 2010. Aquest pacte té com a principals objectius la reducció del consum d’energia, la reducció de les emissions de CO2 a l’atmosfera i el foment de les energies renovables.

Comparteix

Icona de pantalla completa