Diari La Veu del País Valencià
El club de lectura ‘La Finestra Màgica’ canvia la data dels seus cafès literaris
Les trobades literàries que organitza el club de lectura “La Finestra Màgica” en col·laboració amb la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Finestrat segueixen el seu curs encara que modifiquen el dia. En lloc del primer dimarts de cada mes, a partir de març se celebraran el segon dimarts del mes. Per tant, la pròxima trobada tindrà lloc en el Museu de Finestrat el dia 14 de març. Per a aqueixa data, les persones interessades a compartir el plaure de la lectura poden llegir la novel·la “El somriure etrusc” de José Luis Sampedro.

La regidora de Cultura del consistori finestrense, María Llorca, va animar a la població a participar en aquesta trobada que cada mes reuneix a veïns de tota la província. “Des de febrer del passat any ens reunim cada mes per a compartir la nostra meravellosa afició a la lectura entorn d’un cafè”, va indicar l’edil. “Em sembla una experiència molt enriquidora que ens permet recuperar la passió per llegir llibres físics, des de la tranquil·litat i la concentració, lluny de la vorágine informativa dels dispositius electrònics o les xarxes socials”.

Aquestes trobades literàries estan obertes a la participació de tots els públics a partir de 18 anys d’edat. Fins al moment han llegit títols com El llibre dels viatges equivocats, de Clara Obligat, El secret de la model extraviada, d’Eduardo Mendoza, L’elegància de l’eriçó, de Muriel Barbery, El primer home, d’Albert Camus o La dona que va navegar en el cor del món, de Savina Berman. Per a la pròxima edició, tenen previst parlar sobre El somriure etrusc, de José Luis Sampedro, una novel·la que explica la relació d’un avi cap al seu nét i com li infon el seu amor per la vida.

L’escriptora, Inmaculada Castellote, sol conduir aquestes trobades en els quals cada persona aporta la seua impressió de la novel·la escollida. “Com estem a un mes de la pròxima edició, va assenyalar la regidora, ens agradaria convidar a la participació i que les persones que vulguen acudir a la pròxima cita lligen El somriure etrusc. Així podrem compartir junts, entorn d’un cafè, les emocions que ens ha suscitat”.

La regidora també va posar l’èmfasi en el component social d’aquesta activitat “perquè fomenta les relacions personals i posa en contacte persones amb un denominador comú: la seua passió per la lectura” i el factor promocional “perquè molts participants acudeixen fins a Finestrat des de diversos punts de la província. Per tant, estem donant a conèixer la nostra localitat a través d’una activitat cultural i lúdica que fomenta l’hàbit de la lectura”.

Finalment, l’edil va voler agrair públicament la labor del club de lectura “La Finestra Màgica” “i sobretot, la dedicació de Carmen Almarcha, ànima que des del primer dia ha promogut aquesta activitat a Finestrat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa