Diari La Veu del País Valencià
La tecnologia led segueix la seua expansió a Finestrat
LA TECNOLOGIA LED SEGUEIX LA SEVA EXPANSIÓ A FINESTRAT

LA DIPUTACIÓ SUFRAGA EN UN 94% LA INSTAL·LACIÓ DE LLUMINÀRIES LED EN EL CASC HISTÒRIC, EL BULEVARD I EL PASSEIG DE LA PLATJA

Les obres per millorar l’eficiència energètica de l’enllumenat públic van començar la setmana passada en les vies de més trànsit del casc històric: Avinguda Benidorm, Avinguda Camí de Reis, Costereta de Cac i Avinguda Maximiliano López Escudero, que és exactament la pujada cap a la Font del Vaig moldre. Aquesta setmana estan treballant en el passeig frontal de la platja i en el Bulevard, tant a la seua àrea comercial (Avinguda País Valencià ,carrer Alacant i carrer Gandia) com en la seua part més industrial i de major antiguitat, com és la Partida La Catxola, carrer Tàrbena i carrer Sella.

El cost d’aquesta actuació ascendeix a 149.674’88 euros, dels quals la Diputació d’Alacant subvenciona el 94%. Per tant, el consistori solament haurà de sufragar 7.483’74 euros. L’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez Llorca, va agrair aquesta col·laboració econòmica a la institució provincial i va mostrar la seua satisfacció “perquè millorarem l’eficiència energètica, reduir el consum i estalviar considerablement en la factura elèctrica de l’enllumenat públic. La tecnologia led també té menys costos de manteniment, i contribueix a la reducció d’emissions de C02 a l’atmosfera. Per tant, representa un dels millors exemples del compromís d’aquest govern amb el consum responsable, sostenible i respectuós amb el medi ambient”.

La instal·lació de tecnologia led va començar fa dos anys en la Cala de Finestrat aprofitant les obres de reurbanització de l’Avinguda Marina Baixa. També es va implantar en els vials de “Balconada de Finestrat” i en el carrer Algepsers del casc històric. “Amb les obres d’aquestes setmanes, va indicar l’alcalde, aconseguirem la xifra de 500 punts led en tot el terme municipal. En termes econòmics és una xifra molt important doncs en substituir lluminàries antigues per aquesta tecnologia calculem que l’estalvi arriba al 80% del consum elèctric”.

És significatiu indicar que a les zones de nova urbanització també han optat per instal·lar lluminàries led en l’enllumenat públic. És el cas del residencial de recent construcció de la Partida Carquendo o l’àrea que s’està desenvolupant en l’Alfarella, al costat del futur camp de golf.

Comparteix

Icona de pantalla completa