Diari La Veu del País Valencià
Domènec Marzà Selma guanya el Certamen Literari Ciutat de Vila-real 2014

RedactaVeu / Vila-real.

L’obra presentada per Domènec Marzà Selma ha estat la guanyadora del Certamen Literari Ciutat de Vila-real 2014. Una decisió adoptada per part del jurat, presidit pel regidor de Cultura, Alberto Ibáñez, i del qual han format també part tres escriptors valencians “de primera línia”, Francesc Calafat, Anna Moner i Tomás Llopis.

L’escriptor borrianenc, que actualment resideix a Barcelona, on ha estat exercint en els últims anys com a professor d’ensenyament secundari, és responsable de diferents edicions didàctiques com La bogeria, de Narcís Oller, i Lo somni, de Bernat Metge. És autor de la primera antologia didàctica de l’obra de Joan Fuster Contra el nacionalisme i altres textos i ha redactat la guia didàctica de literatura catalana Llengua i literatura 1r Batxillerat. Biblioteca del professorat. Guia i recursos.

Al certamen, convocat per la regidoria de Cultura, s’havien presentat per a aquesta edició un total de 25 obres narratives, “una de les convocatòries amb major èxit de participació”, destaca Ibáñez, qui recorda que el fet d’especialitzar el certamen en la categoria única de narrativa ha permés incrementar la dotació econòmica del premi fins als 3.000 euros, a més de l’edició i publicació de l’obra amb l’editorial 3i4. L’edil subratlla també la importància d’aquest premi, “convertit en tota una referència en l’àmbit autonòmic i un dels majors certàmens literaris de parla catalana, que guanya projecció a cada nova convocatòria”.

El premi va ser concedit l’any passat a l’escriptor Joan Garí per l’obra El Balneari i ara Domènec Marzà Selma rebrà el seu guardó el pròxim mes de febrer, dins dels actes programats en les festes fundacionals de Vila-real.

Comparteix

Icona de pantalla completa