Mulet: “Martínez valorà la seu finca per 3.000 € i volia expropiar-la per 51.008”

El portaveu de Compromís recorda que l'exvicepresident de la Diputació de Castelló entrà a formar part d’EPSAR el 23 de març de 2012
13 gener 2014 01:00h

RedactaVeu / Castelló.
 
El portaveu d’Iniciativa i coportaveu de Compromís a les comarques de Castelló, Carles Mulet, continua aportant dades sobre la gravetat de les operacions fetes per l’empresa Franvaltur, de la qual l’exvicepresident primer del PP, Francisco Martínez “era soci a parts iguals amb els seus dos fills”.
 
Segons Mulet, la filla de Martínez va aportar a l’empresa, en data 31 de gener de 2012, la finca “rústica a Borriol, partida Pla de Moro, parcel·la 42 del polígon 11, valorada en 3.000 euros”. Feia dos mesos que Francisco Martínez havia entrat a formar part, com a vocal, del Consell d’administració d’EPSAR (Entitat Pública de Sanejament d’aigües Residuals de la CV). Martinez ja tenia competències directes en matèria hídrica, com la presidència del Consorci d’aigües del Pla de l’Arc. En abril de 2012, Javier Moliner proposava que la Diputació assumira totes les competències relacionades amb l’aigua. “Pensava donar-les a Martínez?”.
 
Sent Martínez el responsable de cooperació municipal i infraestructures, el control i gestió de les depuradores li venia per dos bandes; “per la responsabilitat dins la Diputació, i per ser vocal d’EPSAR, l’entitat autonòmica de les aigües residuals”.
 
Curiosament, el terreny de Martínez, gràcies a una modificació del projecte, passa a estar afectat per la depuradora. I si per els mateixos terrenys s’havien pagat entre 1,8 i 4 euros en unes recents expropiacions per l’afecció del gasoducte, “ara, en el plenari d’octubre de l’ajuntament de Borriol, s’acorda per part del PP pagar-ne 18,85 euros; per tant, dels 3.000 euros en què estava valorada la finca, es passa a 51.008 euros; per la qual cosa guanya Franvaltur, és a dir, els Martínez, 48.000 euros”.

 
next