Diari La Veu del País Valencià
L’Alcúdia crearà un banc de llibres i assolirà la gratuïtat total dels mateixos
RedactaVeu / L’Alcúdia

Cal destacar l’increment de 100.000 € en la partida d’ajudes i subvencions. Aquesta partida inclou ajudes al transport, compra de tauletes tàctils per a tots els alumnes de cinquè de primària i ajudes per a la compra de llibres.

La novetat més important que ha presentat el govern de Robert Martínez ha estat la voluntat de crear un banc de llibres permanent per a tots els alumnes assolint la gratuïtat total dels llibres de text. El proper curs, l’ajuntament es farà càrrec del cost total dels llibres de text per als alumnes, i possibilitarà així la donació a cada escola de la quantitat equivalent a 180 € per alumne de Primària.

D’aquesta manera, cada escola podrà comprar els llibres per als alumnes i, en finalitzar el curs, hauran de tornar-los per a poder ser reutilitzats. La campanya s’estendrà durant quatre anys més, variant el seu pressupost en funció de les necessitats dels diferents cicles i té previst dur-se a terme també en la etapa d’Educació Secundària obligatòria en un futur immediat.

Una altra novetat important serà la inversió en la construcció d’una nova biblioteca municipal que compta amb un pressupost de 350.000€.

L’Ajuntament de l’Alcúdia fa palesa una clara i decidida vocació social en demostrar la seua aposta educativa malgrat la recent publicació de la Llei de Règim de bases locals que regula les condicions de la gestió municipal i els exhaureix de qualsevol responsabilitat educativa. Deixa clar que les polítiques de proximitat fetes per als ciutadans poden i deuen ser també competència municipal.

Des de la FE CCOO PV aplaudeixen aquesta mesura i els agradaria que la Generalitat prengués bona nota d’aquest model de gestió que beneficia els ciutadans i les famílies del poble.

Comparteix

Icona de pantalla completa