Repagament: fins a 1.000€ per a persones discapacitades en residències

Compromís reclama la convocatòria de la Diputació Permanent per a tractar l’injust decret de repagament per a les persones amb dependència
13 gener 2014 01:00h
RedactaVeu / València
 
Per a Compromís, les mesures que posa en marxa aquest decret generen “un seriós empobriment de les persones afectades, a més de vulnerar els drets humans i anar en contra de la promoció de l’autonomia personal promulgada per la Llei de Dependència, i, a més, és un decret que ha estat objecte de recurs per l’entitat CERMI, que representa les entitats de persones amb discapacitat”.
 
Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, “el govern del President Fabra està caracteritzant-se pel maltractament continuat a les persones amb dependència i discapacitat. El fet que ara aquestes persones hagen de pagar molt més pels serveis dels centres de dia o de residències, no té cap tipus de justificació ni de precedent, ja que la nostra autonomia és la primera a l’Estat espanyol en penalitzar d’aquesta manera les persones amb dependència o discapacitat que necessiten estar en residències”.
 
Per a Oltra “el repagament s’ha establert en contra del que el sector demana, en contra de les entitats representatives de les persones amb discapacitat i suposa que els usuaris d’aquestos serveis hagen de pagar 14 mensualitats que, en alguns casos, poden arribar a més de 1.000 euros. Des de Compromís exigim que el parlament valencià es pronuncie al respecte i que el Consell explique en Les Corts perquè sotmet a aquest maltractament les persones més vulnerables i, per tant, que necessiten major protecció dels poders públics”.   

 
next