Compromís lamenta que no es done cap solució al pagament de la dessaladora Cabanes-Orpesa

Mulet recorda que Cabanes i Orpesa han de pagar 55 milions per una dessaladora que no utilitzaran
7 febrer 2013 01:00h
RedactaVeu / Castelló
 
El coportaveu de Compromís a les comarques de Castelló, Carles Mulet, ha criticat que ni el Govern Central, ni els ajuntaments de Cabanes i Orpesa, hagen estat capaços de renegociar el conveni amb ACUAMED. Els dos ajuntaments han de pagar 55 milions d’euros en sols 25 anys per les obres d’una dessaladora, que ara mateix, no fa falta perquè fou pensada per a una urbanització de 18 milions de metres quadrats ara paralitzada.
 
El també regidor de Cabanes ha recordat que precisament este municipi, amb els vots del PP i el PSOE i l’abstenció d’Iniciativa va votar en 2008 donar gratuïtament 43.197 m2 quadrats de sòl per fer la dessaladora (sòl del PAI Torre de la Sal). Cal recordar que l’ajuntament va vendre a la promotora la resta del sòl municipal, a 30 € m2, un preu inferior de mercat, i en eixa valoració, el sòl regalat a ACUAMED valdria al voltant d’1,3 milions d’euros, preu, que de pagar-se al preu real de mercat d’aleshores, multiplicarien per més del doble el valor.
 
Mulet ha recordat que en qualsevol moment es poden donar per concloses les actuacions en la dessaladora i es procedirà al cobrament. Això significa que els ajuntaments de Cabanes i Orpesa hauran de pagar 2,2 milions d’euros a l’any. Mentrestant, els equips de govern de Cabanes i Orpesa prometen negociacions però no hi ha cap avanç, i el Govern Central encara no ha respost a la preguntes escrites registrades pel diputat al Congrés per Compromís, Joan Baldoví, en novembre de 2012 sobre aquestes possibles modificacions.

 
next