Diari La Veu del País Valencià
5.000 estudiants de les comarques del Nord en barracons
RedactaVeu / Castelló.

La diputada d’EUPV, Marina Albiol, reclama l’elaboració d’un pla real per acabar amb els barracons i no la propaganda a què el Partit Popular ens té acostumats. “La situació de precarietat de centres com el Cardenal Tarancón de Borriana, el Pedro Alcázar de Nules o el col·legi Jaume I de Vinaròs, entre molts d’altres, és ja crònica”.

La diputada recorda que en aquests moments, a les comarques del Nord, el nombre de barracons aplega a la infame xifra de 350 i els xiquets i xiquetes que estudien en ells a 4700”, assegura la representant d’esquerres, “els barracons inunden les nostres comarques des de fa anys”.

“És per això que tenim previst interpel·lar la consellera d’educació, Català, a Les Corts Valencianes, perquè done una explicació de la seua política de construcció de centres educatius al nord del País. Volem una radiografia acurada de la situació actual i de les seues previsions futures, perquè ens trobem davant d’un panorama desolador”.

La diputada recorda que la construcció de centres educatius es troba completament paralitzada des de fa anys, “la Conselleria d’Educació té l’obra educativa en una situació de coma induït, tot en unes comarques on les obres pendents del mapa escolar de 2004 arriben a l’escandalosa xifra de 60. Demanarem a la Conselleria d’Educació l’elaboració d’un pla realista per a la construcció de centres educatius pendents que supose la supressió de les aules prefabricades”.

Albiol afirma que les recents afirmacions de la Conselleria d’Educació referents a la realització de quatre obres en les nostres comarques d’ací a les eleccions les posem en quarantena, “no han fet res fins ara, aquestes informacions poden ser només propaganda de cara a un any electoral molt complicat per al Partit Popular. I encara de realitzar-se, es tractaria d’una actuació insuficient per pal·liar un gravíssim problema que ells mateixos han generat amb les seues polítiques de retallades”.

La diputada finalitza afirmant que demanarà aclariments a Català: “Ens preocupa que darrere d’aquestes hipotètiques reduccions de barracons s’amague un augment de les ràtios en les classes o la supressió de trams educatius en els centres com ha passat a l’institut de l’Alcora on s’ha eliminat el batxiller”.

Comparteix

Icona de pantalla completa