Diari La Veu del País Valencià
Xina acull amb entusiasme la gira de l’Orquestra del Palau de Les Arts
Europa Press / València

L’orquestra va culminar la seua visita a Xina dissabte passat a Pequín, davant els 2.200 espectadors en l’imponent NCPA, el Centre Nacional d’Arts Escèniques de Xina, aquest periple que va iniciar el 26 de desembre a la ciutat de Xi’an.

En total, vora 20.000 melòmans del país asiàtic han presenciat els dotze concerts que el mestre Mehta ha dirigit a Xi’an, Tianjin, Cantó, Changsha, Xangai, Wuhan, Hangzhou i Pequín, on la OCV ha actuat en alguns dels auditoris de major prestigi del continent.

El públic xinés ‘ha acollit amb entusiasme’ el doble programa amb el qual l’orquestra s’ha presentat a Àsia, amb especial interès en aquell que inclou fragments de sarsuela així com obres de Johann Strauss que conformen el repertori habitual del cèlebre concert d’Any Nou de Viena.

La presència de Mehta al capdavant de la OCV ha sigut destacada pels rotatius del país. El mestre de Bombai, que ha sigut triat per cinquena vegada per la Filharmònica de Viena per a dirigir el concert d’Any Nou en 2015, ha obtingut l’aplaudiment del públic xinés amb auditoris de gom a gom en tots els concerts, en els quals ha arribat a oferir fins a tres bises, amb la Marxa Radetzky, de Johann Strauss pare, com a obra estrella.

El també president del Festival del Mediterrani també ha tingut temps durant aquesta gira per a treballar amb algunes de les orquestres del país com la Filharmònica de Hangzhou, formació titular del Gran Teatre de Hangzhou, un dels auditoris de major envergadura del país, obra de l’arquitecte uruguaià Carlos Ott, autor de l’Òpera de la Bastilla de París.

El Palau de Les Arts ha presentat a Xina les seues ‘credencials artístiques’, que inclouen els seus muntatges més celebrats i premiats com la Tetralogia de Richard Wagner amb posada en escena de La Fura dels Baus o ‘Turandot’, de Puccini, realitzada pel cineasta xinés Chen Kaige.

La llista també inclou la producció de ‘Fidelio’, de Beethoven, que va concebre Pier’Alli per a la inauguració del Palau de Les Arts, així com els muntatges per a l’enclavament cultural valencià de directors de cinema de reconegut prestigi com Carlos Saura, en ‘Carmen’, de Bizet, i Werner Herzog, en ‘Parsifal’, de Wagner. Així mateix, el Palau ha mostrat els seus èxits més recents, entre els quals s’inclouen els treballs de Davide Livermore en ‘La Bohème’, de Puccini, i ‘Otello’, de Verdi.

Comparteix

Icona de pantalla completa