Diari La Veu del País Valencià
Intersindical denuncia irregularitats en el procés de liquidació de Canal 9
ACN / València

“Mes i mig després del tall de les emissions de RTVV, l’empresa està paralitzada i ningú atén els treballadors”, denuncia Intersindical que afegeix que la comissió de liquidació “està arribant a uns extrems d’incompetència que no tenen precedents, no veuen res, no escolten ningú i no diuen res ni prenen cap decisió”, atès que no manté cap contacte amb el comitè d’empresa. 



La secció sindical assenyala que la comissió paga els treballadors mentre que no els deixa treballar, un fet que està impedint dur a terme amb efectivitat tasques com el pagament de nòmines. En aquest cas, segons Intersindical Valenciana, s’observen irregularitats en la darrera nòmina, com retencions desmesurades del IRPF que han suposat en alguns casos retallades en la nòmina de més de 700 euros, i l’impagament dels salaris de tramitació.



El comitè d’empresa ha denunciat que 1.500 treballadors de tots els centres de producció de RTVV reclamen la seua incorporació davant la manca de personal i que l’empresa no els deixa accedir. “El súmmum és que mentre pràcticament tota la plantilla està al carrer sense treure-li cap profit, l’empresa està realitzant noves contractacions, cosa que ha provocat una segona denúncia a la Inspecció”, informa el sindicat.



“L’empresa no permet l’entrada dels treballadors ni tan sols per recollir les pertinences personals però tampoc dóna resposta a aquells que han trobat treball i que no saben a què atenir-se, atès que no poden estar treballant en dos llocs a l’hora”, afegeix Intersindical Valenciana. 



El sindicat fa veure la paradoxa que aquests empleats “estan cobrant de l’empresa sense treballar mentre que no se’ls autoritza a demanar una suspensió de contracte per tal de no cobrar de l’empresa i treballar i cobrar fora, cosa que podria implicar importants estalvis per a les arques públiques”.



Intersindical Valenciana també denuncia que els equips tècnics es troben sense manteniment i sense que s’haja avaluat el efectes del tall d’emissions. En un mateix sentit, afegeix que hi ha 60 vehicles a l’aparcament del centre de producció de programes de Burjassot (Horta Nord) sense utilitzar mentre que es continua pagant el seu ‘leasing’.

“Això per no parlar de contractes amb terceres empreses sense rescindir, material aliè sense tornar, línies telefòniques RDSI en pavellons i camps de futbol que continuen pagant-se”, afegeix. El sindicat es pregunta quina ha estat la tasca de la comissió de liquidació nomenada per la Generalitat Valenciana i lamenta que estiguen deixant “que la situació es podrisca més encara”.

Últims cinc minuts de Canal 9.

Comparteix

Icona de pantalla completa