Diari La Veu del País Valencià
Brussel·les eludeix pronunciar-se sobre el tancament de Canal 9

Europa Press / Brussel·les

“La Comissió no pot pronunciar-se sobre la decisió de tancar un organisme de radiodifusió públic, ja que el Tractat deixa clar que corresponen als Estats membres el govern i les decisions estratègiques sobre el servei públic de radiodifusió”, ha dit Kroes en resposta escrita a una interpel·lació de l’eurodiputat de Convergència i Unió, Ramon Tremosa, sobre el tancament de Canal 9.

“Encara que la llibertat i el pluralisme dels mitjans de comunicació constitueixen les bases essencials de les societats democràtiques recollides en la Carta dels Drets Fonamentals, les disposicions de la Carta solament procedeixen en cas que s’aplique el Dret de la UE, i no és el cas en les circumstàncies presents”, afegeix la responsable de Telecomunicacions.

En la seua interpel·lació, Tremosa denunciava que el tancament de Canal 9 significarà l’acomiadament de 1.700 treballadors i reduirà l’oferta televisiva en llengua catalana al País Valencià. “La Comissió concedeix especial importància a la funció del sistema dual d’organismes de radiodifusió públics i comercials, que preserva el pluralisme dels mitjans de comunicació i fomenta els valors europeus”, respon Kroes.

“No obstant açò -prossegueix la vicepresidenta- no pot posar en dubte el mandat d’un determinat Govern a l’hora d’adoptar decisions relatives al seu sistema públic de radiodifusió, fins i tot en cas que açò incidisca en la informació disponible en una determinada llengua. Segons el Tractat de Funcionament de la Unió Europea, l’ús de les llengües majoritàries o minoritàries als Estats membres entra en l’àmbit de la seua jurisdicció i responsabilitat exclusiva”.

Comparteix

Icona de pantalla completa