Diari La Veu del País Valencià
El Castell de Morella i el Museu de Dinosaures incrementen les visites fins a les 90.000
Comarquesnord.cat / Morella.

La regidora de Cultura i turisme, Maria Rallo, afirma que “el balanç és positiu, però cal seguir treballant i innovant per atraure un major nombre de visitants”. Respecte a les xifres, Maria Rallo també assenyala que “els indicadors reflecteixen una assistència més regular als monuments, incrementant-se el nombre de visitants, de manera important, per Setmana Santa, agost, novembre i desembre”. Així, el mes d’agost és en el que s’han registrat més visites al castell, amb més de 15.000. El segueix març amb 8.000 i juliol i setembre amb 7000. A l’abril, maig, juny , octubre i novembre, els visitants oscil·len entre 3800 i 5800, unes xifres amb menys alts i baixos que en els anys anteriors.

Propostes per al 2014

Amb la intenció d’incrementar els visitants, la regidora explica que ja s’han posat a la venda les entrades conjuntes per poder visitar tots els monuments de la localitat, que enguany es commemorarà el 600 aniversari de la trobada més important que ha albergat la ciutat amb el lema “Converses de Morella” o que se celebraran els vint anys del museu “Temps de Dinosaures”. Cal assenyalar que les entrades conjuntes es van començar a comercialitzar la passada setmana i han tingut una bona acceptació.

Pel que fa als actes commemoratius de la trobada entre el papa Lluna, Sant Vicent Ferrer i el rei Ferran d’Antequera, Rallo recorda que aquest any es realitzaran nombrosos actes per celebrar i divulgar aquesta trobada. Així, les exposicions, conferències, visites guiades activitats esportives, jornades gastronòmiques especials, teatre o les actuacions musicals estaran molt presents durant tot el calendari d’aquest any.

Finalment, la regidora conclou que “a més de l’ampli calendari d’activitats, també és important recordar que se segueix invertint en els monuments de la localitat i recuperant i posant en valor nous espais, com passarà aquest any al castell”. També cal recordar que en aquests últims anys s’han realitzat diverses iniciatives que han redundat en millorar les visites als monuments. Entre elles, destaca l’APP Morella, aplicació turística que permet al visitant , tenir tota la informació de la ciutat i audioguies en el seu mòbil.

Comparteix

Icona de pantalla completa