Diari La Veu del País Valencià
El rescat de la CAM acabarà costant 15.000 milions d’euros
Europa Press / Alacant

El secretari general d’INECA, Enrique Martín, ha assegurat que és “desolador” perquè “ens preguntem on estan els responsables de la desfeta financera” i ha apuntat a la necessitat de depurar responsabilitats, “no solament” entre els directius de l’antiga caixa, sinó també “amb els reguladors”.

“¿On estava la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), i el Banc d’Espanya, què feien els polítics que no exercien la funció de control que se’ls estava conferint?”, s’ha preguntat el secretari general de l’entitat.

Des del punt de vista econòmic, Martín ha assegurat que la pèrdua del sistema financer de les comarques del Sud és un “autèntic desastre” perquè els ciutadans i els empresaris tenien una “oferta variada” de bancs i caixes però, en l’actualitat, “aqueix mercat s’ha convertit en una espècie d’oligopoli amb un enorme poder de negociació i açò és dolent per a les empreses, que depenen del finançament, i per als ciutadans que depenen dels bancs per al seu consum”.

Segons el parer del secretari general d’INECA, “el pitjor de la crisi és la confirmació que l’Estat no ha sigut capaç de regular el sistema financer, i aquest no ha sigut capaç d’autoregular-se”. Tot junt ha donat com a resultat que “els grans perdedors han sigut les famílies i les xicotetes i mitjanes empreses”.

Comparteix

Icona de pantalla completa