Diari La Veu del País Valencià
Villar del Arzobispo – Inauguració tècnica de la UPCCA
Engegada del nou servei preventiu mancomunat

El Saló de Plens de l’edifici de la Regió muntanyenca va reunir dimarts passat 28 de juny del 2016, a Regidors de Joventut, Serveis Socials, Sanitat, Esport, Turisme, Cultura i a professionals la intervenció de les quals, directa o indirecta, influeix en la protecció i la promoció de la salut de la població.

Agents de seguretat ciutadana, de serveis socials municipals i mancomunats, del SEAFI, sanitaris, orientadors de centres educatius, representants de AMPAs, tècnics de joventut i ADL, així com educadors de menors, van representar el cos tècnic que va presenciar la inauguració de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de la Mancomunitat de la Regió muntanyenca.

Aquest nou recurs, dirigit als ciutadans de les localitats que conformen la Mancomunitat, és un servei especialitzat que desenvolupa actuacions preventives amb l’objecte de reduir i/o evitar l’ús/abuse de drogues i altres conductes addictives, els problemes associats a aquests, així com promoure hàbits saludables.

La reunió política-tècnica, va abordar temàtiques vinculades amb els àmbits d’actuació de la unitat, la finalitat que pretén, els serveis que ofereix i la forma d’accés a aquest. Es va ressaltar la importància de l’elaboració d’un Pla Mancomunat de Prevenció (PMP), document que arreplegarà les línies d’actuació preventives, dirigides a menors, famílies, organitzacions públiques i/o privades i a la societat en general de la mancomunitat, durant els pròxims 4 anys.

Va ser una jornada didàctica de gran interès professional ja que va suposar una primera acció per a donar resposta a la demanda social, davant la problemàtica de les addiccions.

Comparteix

Icona de pantalla completa