Diari La Veu del País Valencià
La Banda Simfònica de la Unió Musical de Villar a Logronyo
És la primera vegada que els músics villarenses actuen en la capital de La Rioja. Dirigits per Ángel Gimeno, interpretaran un programa en el qual predominaran obres de compositors espanyols. El concert tindrà lloc el diumenge 18 de setembre a les 13 hores en la plaça de la concatedral de Santa María la Redona.
Diumenge que ve 18 de setembre, la banda simfònica de la Unió Musical Santa Cecilia (UMSC) de Villar del Arzobispo (València) oferirà un concert en la plaça de la concatedral de Santa María la Redona de Logronyo amb motiu de les festes de Sant Mateu. Prèviament, la banda realitzarà una cercavila per la calle Portals.
L’agrupació, dirigida per Angel Gimeno Quiles, interpretarà un programa que començarà amb dues composicions d’autors americans: I got rhythm de George Gerswhin i Huapango, de José Pablo Moncayo, per a continuar amb obres de compositors espanyols entre les quals figuren el pasdoble Gallito, del compositor de La Rioja Santiago Lope, La Revoltosa de Ruperto Chapí, Sospirs d’Espanya d’Antonio Álvarez, Gran Jota de la Dolores de Tomás Bretón i Cel andalús, de Pascual Marquina. El concert finalitzarà amb València, de José Padilla.
És la primera vegada que la banda de Villar actua en terres de La Rioja, convidada per l’Ajuntament de Logronyo com a part de l’atapeït programa d’activitats que se celebren del 17 al 29 de setembre en el marc de la 60 festa de la verema de La Rioja.
Aprofitant el concert, la UMSC ha organitzat una escapada de finalització de setmana perquè els 70 músics que conformen la plantilla i els seus seguidors gaudisquen de la capital de La Rioja i de les seues festes, tradicions, vins…
Historia de la UMSC de Villar del Arzobispo
Diversos manifestos demostren que la banda es va fundar amb anterioritat a 1868. En 1929, la banda es divideix en La Vella i La Nova, però en 1964 es fusiona novament formant l’actual banda de la mà del seu primer director D. Amador Martínez Faubel i el seu primer president D. Vicente Martínez Tomás.
La societat posseeix local social propi, amb saló de concerts i escola de música, autèntica pedrera en la qual imparteixen classe una quinzena de professors i que nodreix tant a la banda juvenil com a la banda simfònica.
Entre les seues actuacions destaquen els concerts oferits en Innsbruck (Àustria), Palau de la Música de València, Peníscola, Teruel, Monestir del Puig, Festival de San Miguel en Lliria, IV Festival Ibèric de Bandes Amadoras en Loures (Portugal), Festival Nacional de Bandes de Música d’Albacete, Festival de Primavera de la Banda Primitiva de Llíria, Festival Amposta de Banda a Banda a Amposta (Tarragona), etc
Entre el palmarès aconseguit per la banda destaquen els primers premis en Camp de Criptana, en 1976 i 1996, a Sogorb en 1983; 5 primers premis i esments d’honor en el CIBM Ciutat de València en 1992, 1995, 1998, 2004 i 2007; dos primers premis en el WMC de Kerkrade en 1993 i 2005; el primer premi i esment d’honor en el Certamen Internacional de Bandes Vila d’Altea en 2008 i el segon premi en el CIBM Ciutat de València de 2013.
L’entitat ha editat diversos registres discogràfics que inclouen les interpretacions realitzades dins del CIBM de València, Kerkrade i Altea; Plaça Major de RNE; un disc commemoratiu del 40 aniversari de la fusió de bandes en 2004 al costat de la banda juvenil; i un CD de Bailables.
Ha sigut dirigida entre uns altres per D. Estimant Blanquer, D. Rafael Villarejo, D. Ferrer Ferrán, D. Francisco Hernández Guirado, D. Juan Pablo Hellín, D. Enrique Artiga Francés, D. Eduardo Nogueroles Bermúdez i D. José Pascual Arnau Parets. En l’actualitat està al capdavant de la banda en qualitat de director convidat D. Angel Gimeno Quiles.
Angel Gimeno Quiles
Naix a Pedralba, (València) en 1970. Comença els seus estudis musicals en la Societat Musical La Popular de Pedralba amb el mestre D. Juan A. Martínez Yago. Posteriorment ingressa en el Conservatori Superior de Música de València on obté el Títol Superior en l’especialitat de Saxofon.
Estudia Adreça d’Orquestra i Banda amb Ferrer Ferran, José Rafael Pascual- Vilaplana i Enrique García Asensio. Ha realitzat nombroses actuacions com a solista i en grups de Música de cambra. Ha impartit cursos de Saxofon en la XII Escola Internacional de Música de Xàbia (Alacant), en l’Escola de Música de Santanyí (Balears), i en el Conservatori Professional de Música de Logronyo.
Saxofon solista de l’Orquestra Simfònica de Bilbao des de 1999 fins a 2006. Professor de Saxofon en els Conservatoris Professionals de Música de Soria, Logronyo i Requena (València).
En l’actualitat és professor en l’Escola de Perfeccionament de la Va unir Musical de Llíria, director del Ensemble de Saxofones de la Comunitat Valenciana i Professor de Saxofon en el Conservatori Professional de Música de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa