Diari La Veu del País Valencià
Tot a punt per a la cremà de la foguera més gran del món
RedactaVeu / Canals

Des de fa segles, i constatat documentalment des de mitjan segle XVII, la festivitat de Sant Antoni s’ha celebrat a Canals tal com hui es realitza, adequada, això sí, als nous temps, i amb nous actes que completen la festivitat. Però si hi ha un acte que defineix les festes d’aquesta localtiat de la Costera, és la tradicional cremà de la foguera, inscrita en el Llibre Guinness dels rècords des de la dècada dels anys 90.

A Canals ja està tot a punt per a la Cremà de la seua monumental Foguera de Sant Antoni, demà dijous. Hui dimecres, a les nou de la nit, tindrà lloc l’acte de lliurament de la Foguera als festers, hi haurà un sopar popular a la plaça Major per a tots els assistents.

La jornada de demà dijous s’iniciarà amb una cavalcada dels festers infantils, que anunciarà a les 9:30 hores les Festes Patronals. Seguidament, la Festera de Gràcia realitzarà la salutació de benvinguda a les Festes i es lliurarà al Fester la Bandera de Sant Antoni i Primer Vítol.

‘Plantà’ del primer pi de la foguera

Ja a les 16:30 hores es durà a terme la presentació dels Festers de Sant Antoni per a l’any 2015 al Casino Gran. I mitja hora més tard, els veïns gaudiran de l’espectacle i la grandiositat de la cavalcada de carrosses.

A les nou de la nit es produirà la Cremà de la Foguera sota la mirada atenta de milers de veïns i visitants procedents de tot el País Valencià. Tones i tones de llenya que comencen a apilar-se des del dia 7 de desembre de cada any i que prenen forma des de cada 1 de gener per a concloure en un bell con de llenya el 15 de cada mes de gener i que és cremat el 16 a la nit.

A les onze, el pavelló municipal de Canals acollirà el sopar de Gala de la nit de la Foguera, amenitzada per l’orquestra La Mundial.

Comparteix

Icona de pantalla completa