Diari La Veu del País Valencià
Nous músics s’incorporen a la banda simfònica de la UMSC a Villar
Dirigida per Angel Gimeno, l’agrupació interpretarà per primera vegada l’obra El olimpo dels déus, del compositor alacantí Óscar Navarro.

Vuit nous músics s’incorporen a la banda simfònica de la Unió Musical de Villar del Arzobispo en el Concert Extraordinari de Santa Cecilia.

Dissabte que ve 26 de novembre, la banda simfònica de la Unió Musical Santa Cecilia (UMSC) de Villar del Arzobispo (València) celebrarà el tradicional concert en honor a Santa Cecilia, patrona de la música. Un concert extraordinari en el qual faran la seua entrada oficial en l’agrupació vuit nous músics. Es tracta de Nerea Gálvez Gil (oboè), Diego Mínguez Aparicio (oboè), María Sánchez Ferrer (fagot), Pablo López Ponz (clarinet), Lucía Sebastián Cap (clarinet), Esther Murgui Domingo (clarinet), María Boronat Lluna (clarinet) i Luis Estevan Pérez (clarinet).

Abans de començar el concert, cadascun d’ells rebrà de mà de companys, professors o familiars l’instrument amb el qual debutaran com a membres de la banda simfònica, en una nit molt especial que estarà marcada per una gran assistència de públic, com és habitual en aquest concert de Santa Cecilia.

La vetlada musical començarà amb la interpretació per part de la banda, dirigida per Angel Gimeno Quiles, del pasdoble Les Arenes de Manuel Morales Martínez per a continuar amb Cobles de la meua terra de Manuel Palau i la Suite Alacantina de Ricardo Daurat.

La segona part del concert estarà integrada per una única obra: la suite El olimpo dels déus, del compositor alacantí Óscar Navarro. Estructurada en 10 temps, en cadascun d’ells es representa musicalment un o varis dels dotze déus del olimpo.

La suite comença amb un gran “tro”, que representa la força i energia del gran déu Zeus, pare dels déus. Aquest tro serà el fil conductor de l’obra, i s’escoltarà cada vegada que Zeus done pas a conèixer a cadascun dels seus fills.

La celebració de Santa Cecilia continuarà el diumenge amb la tradicional cercavila i la missa a la patrona, a la qual seguirà un vi d’honor i un menjar de germanor.

Història de la UMSC de Villar del Arzobispo

Diversos manifestos demostren que la banda es va fundar amb anterioritat a 1868. En 1929, la banda es divideix en La Vella i La Nova, però en 1964 es fusiona novament formant l’actual banda de la mà del seu primer director D. Amador Martínez Faubel i el seu primer president D. Vicente Martínez Tomás.

La societat posseeix local social propi, amb saló de concerts i escola de música, autèntica pedrera en la qual imparteixen classe una quinzena de professors i que nodreix tant a la banda juvenil com a la banda simfònica.

Entre les seues actuacions destaquen els concerts oferits en Innsbruck (Àustria), Palau de la Música de València, Peníscola, Teruel, Monestir del Puig, Festival de San Miguel en Lliria, IV Festival Ibèric de Bandes Amadoras en Loures (Portugal), Festival Nacional de Bandes de Música d’Albacete, Festival de Primavera de la Banda Primitiva de Llíria, Festival Amposta de Banda a Banda a Amposta (Tarragona), etc

Entre el palmarès aconseguit per la banda destaquen els primers premis en Camp de Criptana, en 1976 i 1996, a Sogorb en 1983; 5 primers premis i esments d’honor en el CIBM Ciutat de València en 1992, 1995, 1998, 2004 i 2007; dos primers premis en el WMC de Kerkrade en 1993 i 2005; el primer premi i esment d’honor en el Certamen Internacional de Bandes Vila d’Altea en 2008 i el segon premi en el CIBM Ciutat de València de 2013.

L’entitat ha editat diversos registres discogràfics que inclouen les interpretacions realitzades dins del CIBM de València, Kerkrade i Altea; Plaça Major de RNE; un disc commemoratiu del 40 aniversari de la fusió de bandes en 2004 al costat de la banda juvenil; i un CD de Bailables.

Ha sigut dirigida entre uns altres per D. Estimant Blanquer, D. Rafael Villarejo, D. Ferrer Ferrán, D. Francisco Hernández Guirado, D. Juan Pablo Hellín, D. Enrique Artiga Francés, D. Eduardo Nogueroles Bermúdez i D. José Pascual Arnau Parets. En l’actualitat està al capdavant de la banda en qualitat de director convidat D. Angel Gimeno Quiles.

Angel Gimeno Quiles

Naix a Pedralba, (València) en 1970. Comença els seus estudis musicals en la Societat Musical La Popular de Pedralba amb el mestre D. Juan A. Martínez Yago. Posteriorment ingressa en el Conservatori Superior de Música de València on obté el Títol Superior en l’especialitat de Saxofon.

Estudia Adreça d’Orquestra i Banda amb Ferrer Ferran, José Rafael Pascual- Vilaplana i Enrique García Asensio. Ha realitzat nombroses actuacions com a solista i en grups de Música de cambra. Ha impartit cursos de Saxofon en la XII Escola Internacional de Música de Xàbia (Alacant), en l’Escola de Música de Santanyí (Balears), i en el Conservatori Professional de Música de Logronyo.

Saxofon solista de l’Orquestra Simfònica de Bilbao des de 1999 fins a 2006. Professor de Saxofon en els Conservatoris Professionals de Música de Soria, Logronyo i Requena (València).

En l’actualitat és professor en l’Escola de Perfeccionament de la Va unir Musical de Llíria, director del Ensemble de Saxofones de la Comunitat Valenciana i Professor de Saxofon en el Conservatori Professional de Música de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa