Diari La Veu del País Valencià
El Consell deu 230 milions d’euros d’ajuda a l’habitatge
RedactaVeu / València

El PSPV ha demanat la dimissió de la consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, per l’impagament de 230 milions d’euros d’ajuda a l’habitatge. Pel que fa a aquest deute, la diputada socialista i portaveu d’Habitatge, Maria José Salvador, qui ha comparegut aquest matí al costat de María Navarro, portaveu de la Plataforma d’Impagaments a l’Habitatge al País Valencià, ha destacat que “si Fabra acceptara els 200 milions del Fons de Cooperació que es nega a reclamar a Montoro podria fer front a aquest deute, pendent des de fa set anys”.

De la mateixa manera, Salvador, després d’insistir que aquesta situació “evidencia el caos en què es troba la Conselleria que lidera Bonig, que únicament preveu 149.000 euros en el pressupost de 2014 per a pagar bestretes a 27 persones en tota la comunitat”, ha destacat que “han fet dos gestos per a pagar als bancs, però cap per a pagar als milers de valencians a qui deuen aquestes ajudes”. Per açò, ha subratllat que “els socialistes continuarem reivindicant el reconeixement comptable d’aquest deute, que segueix sense estar reconegut en Hisenda; un calendari raonable de pagaments, i que es respecte la prelació, perquè els bancs no tenen dret a cobrar abans que els ciutadans”.

Finalment, ha avançat que des del grup parlamentari socialista “tornarem a demanar la compareixença de Bonig perquè, davant aquestes dades, ens explique si prendrà alguna iniciativa i decisió contundent per a fer front a un drama que viuen milers de ciutadans que van confiar en la Generalitat per a accedir a un habitatge protegit amb ajuda d’una subvenció que encara no han cobrat”. Així, ha apuntat que “moltes d’aquestes ajudes ascendeixen a 15.000-20.000 euros, la qual cosa suposa que algunes persones es troben en situació de predesnonament mentre la Conselleria els deu el que és el seu dret”.

Dades del deute

D’aquesta forma, la diputada socialista ha mostrat les dades que la conselleria ha enviat al grup parlamentari socialista després de les diverses iniciatives presentades a la consellera Bonig per a conèixer quin és el deute d’ajudes a l’habitatge, tant en concepte de xec habitatge, com en ajudes a lloguer i rehabilitació, des de 2007 fins a l’actualitat. En concret, el deute global pel que fa al xec habitatge és de 137 milions d’euros, en ajudes al lloguer 3,5 i en ajudes per a rehabilitació 77 milions.

Comparteix

Icona de pantalla completa