El Sindicat de l'Ensenyament proposa 41 mesures per evitar la 'Llei Wert'

Les mesures inclouen no escollir l'assignatura de Religió, no col·laborar en revàlides, exigir dotació de recursos i fomentar l'autonomia de la comunitat educativa
15 gener 2014 01:00h
Document. Aturem la LOMQE

ACN / València


Entre les mesures basades en l'elecció d'assignatures, adreçades a famílies i alumnes, STEPV recomana com a principi general no escollir l'assignatura de Religió en cap cas. Pel que fa a l'avaluació, el sindicat considera que "es transforma amb la LOMQE en una font d'informació per a establir rànquings i segregar l'alumnat, i no per a la millora del procés educatiu" i en aquest sentit proposa al professorat no col·laborar en les revàlides. En relació amb l'apartat de recursos, STEPV assenyala que la llei preveu la dotació dels centres, l'alumnat i el professorat amb una sèrie de recursos, especialment per a les TIC, l'alumnat amb necessitats especials i desdoblaments. Per aquest motiu, el sindicat recomana als centres "demanar i exigir la dotació d'aquests recursos".

En l'apartat de participació i l'autonomia de la comunitat educativa, STEPV anima les direccions a esquivar-ne l'aplicació, "abstenint-se d'exercir les competències que la llei li atorga sense comptar amb la comunitat educativa, siga a través dels consells escolars, com de les organitzacions de pares i mares, de l'alumnat i del professorat".

ValenciàEl sindicat proposa mesures per fer del valencià llengua vehicular de l'ensenyament o la reclamació de la jornada continuada en els centres. STEPV recomana als centres sol·licitar programes plurilingües en valencià i exigir a l'administració que garantisca l'ensenyament en valencià a qui el sol·licite, amb ampliació de plantilla competent per a garantir l'oferta en valencià, de la mateixa manera que la llei la garanteix per al castellà. Igualment recomana que els alumnes no sol·liciten l'exempció de la prova d'avaluació en valencià.Conseqüències legalsLa guia de mesures inclou les possibles conseqüències legals que podria tenir cada una d'elles, en la seua gran majoria cap, segons que explica STEPV. Les conseqüències legals principals són en els casos de les negatives a sotmetre els alumnes a avaluacions. El sindicat explica que qui es negue pot ser expedientat i sancionat per la inspecció, i ofereix els seus serveis jurídics al professorat i equips que adopten aquesta mesura. El document però, preveu una variant sense conseqüències legals que és que els pares i mares o tutors es neguen a dur l'alumnat a escola el dia de la realització d'aquesta prova, que no té conseqüències en l'expedient de l'alumnat. 

En el cas de la negativa a facilitar les dades per part dels centres perquè puguen formar part de rànquings, STEPV també adverteix que podria tenir conseqüències. Campanya contra les retallades i manifestació el 15 de febrer Juntament amb aquesta campanya, STEPV ha llançat una altra per a la recuperació de les condicions laborals del professorat, retallades des de 2010. Així, els eixos d'aquesta campanya giren al voltant de la recuperació del 100% del salari (i de tot el que han retallat des de 2010) i de les plantilles, de la reducció de les ràtios d'alumnat i de la càrrega lectiva i burocràtica del professorat, de la recuperació de l'acord de professorat interí de 2010 i de la possibilitat d'implantar la jornada continuada en els centres educatius, entre d'altres.El 15 de febrer STEPV ha convocat manifestacions a Alacant, València i Castelló amb aquest motiu.

Entre el 20 i el 24 de gener, el sindicat ha convocat una vintena d'assemblees comarcals al llarg del País Valencià per a discutir el document sobre la LOMQE i preparar la campanya sobre condicions laborals.

Entre el 10 i el 14 de febrer proposarà als centres educatius assemblees amb la comunitat educativa per a tractar el document sobre la LOMQE, segons que ha informat STEPV.
 
next