Diari La Veu del País Valencià
Català adverteix que les lleis estan per complir-se
Europa Press / València

Català s’ha pronunciat d’aquesta manera en declaracions als mitjans després de la inauguració del Col·legi Públic d’Infantil i Primària ‘Les Terretes’ de Torrent després de ser preguntada per iniciatives, com les de l’STEPV i la d’EUPV en Les Corts, que advoca per la insubmissió a aquesta norma.

En aquest sentit, la titular d’Educació, ha explicat que estem enfront d’una reforma educativa que pretén frenar el fracàs escolar i que “mereix el respecte de tots”. D’aquesta manera, considera que no és positiu que EUPV “defense una insubmissió a la normativa estatal perquè “les normes estan per complir-se”.

Inquirida pel cost del canvi de llibres amb l’aplicació de la LOMQE, la consellera ha reconegut que han de “redoblar esforços” en el suport a les famílies perquè aquesta reforma “no els supose un cost” i “pal·liar un cost elevat” del mateix. En aquest punt, s’ha mostrat convençuda que “algun dels llibres podria servir per al curs que ve”, i ha apuntat que la nova llei s’aplicarà el proper curs solament a cursos imparells de Primària i al primer curs de la FP bàsica.

Protestes de pares del CEIP Ciutat de Cremona

D’altra banda, amb motiu de les protestes de pares del CEIP Ciutat de Cremona d’Alaquàs a les portes durant la inauguració del col·legi a Torrent, i les seues queixes pels barracons i la previsió de suprimir la unitat de tres anys del centre, la consellera ha recordat que la planificació d’aules de la Conselleria per a l’any que ve -conegut com a ‘arranjament escolar’- “respon a una proposta que es fa en atenció als xiquets de la localitat i al centre”.

En aquest sentit, ha destacat que l’arranjament escolar “únicament respon al nombre de xiquets que tenim en cada unitat” i aquest curs hi ha 7.000 alumnes nous en educació infantil. Aquesta situació es tradueix, ha apuntat, en què cal aplicar els recursos en aquells centres “amb més demanda” i el que no es pot, ha dit, és “buidar les escoles públiques existents”.

A propòsit de les peticions per a acabar amb les aules prefabricades en aquest centre, la consellera ha assenyalat que a Torrent han “esperat des de l’any 1982” per a tenir el centre de ‘Les Terretes’ i que “tot necessita el seu temps”.

Comparteix

Icona de pantalla completa