Diari La Veu del País Valencià
Sols es convoquen 26 places de gestió en les oposicions de Justícia
RedactaVeu / València.

El sindicat CSI-F considera totalment “insuficients” les 26 places de gestió processal convocades al País Valencià per a les pròximes oposicions de funcionari de Justícia. La central sindical assenyala que l’escassetat de places i la paralització de les convocatòries d’auxili i tramitació augmentaran la saturació dels partits judicials. També recorda que segueix suspesa l’obertura de nous jutjats.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) explica que el Ministeri de Justícia ha convocat 26 places de gestor per al País Valencià i, per primera vegada, ha suspès les de tramitador i personal d’auxili que també estaven aprovades. De les 26 places, 12 en són per a torn lliure, una per a discapacitats i 13 per a promoció interna.

CSI-F considera que l’oferta hauria de ser molt major. També explica que milers de persones optaran a les 12 places de torn lliure en el primer examen, que tindrà lloc el 8 de març. Abans, el 15 de febrer, es desenvoluparà el de promoció interna. El sindicat lamenta que la suspensió de les places de tramitador i auxili afecte tant al torn lliure com a la promoció interna.

La central sindical reclama unes oposicions transparents, objectives i ben organitzades. El sindicat insisteix, sobretot, en l’escassetat de places, més encara perquè el Ministeri ha incomplit l’acordat i, per primera vegada, ha paralitzat les de personal d’auxili i tramitació aprovades prèviament. El sindicat adverteix que els escassos reforços no pal·liaran la saturació de molts partits judicials valencians, la situació dels quals s’ha agreujat després de la paralització de l’obertura de nous jutjats.

Comparteix

Icona de pantalla completa