Ontinyent acabarà 2014 reduint el deute en 6’8 milions des de 2011

El regidor d’Hisenda analitza l’evolució del deute i contraposa la gestió responsable del Govern d’Ontinyent al “balafiament descontrolat” del PP
15 gener 2014 01:00h
RedactaVeu / Ontinyent

Ontinyent acabarà l’any 2014 reduint el deute bancari en 6’8 milions d’euros des de 2011, després d’haver amortitzat en cada any d’aquest període més diners. El regidor d’Hisenda, Josep Francés, analitzava l’evolució del deute municipal al període 2011-2014, unes xifres a les quals explicava que “queda demostrat que fem una gestió responsable i de futur, i que som el contrari del balafiament descontrolat de les administracions governades pel PP”.

Les dades presentades per Francés mostren que al 2011 el deute bancari municipal era de 20’4 milions d’euros, amb una ràtio deute/ingressos corrents del 80’49%. En 2012 les quantitats baixaven als 19 milions i 74’2%, en 2013 als 16’37 i 61’3%, i la previsió és de tancar 2014 amb un deute de 13’6 milions d’euros i una ràtio del 53’37% entre deute i ingressos corrents. El regidor es mostrava “orgullós” d’una gestió “que ha permès que en aquest període, el deute públic per càpita dels ontinyentins com a veïns de la localitat haja baixat de 550 a 367 euros. Tant de bo el Govern Central i Autonòmic en mans del PP aplicaren les mateixes polítiques i treballaren per reduir els 34.000 euros que tots i totes devem com a ciutadans espanyols”, destacava.

Francés explicava que aquesta reducció del deute municipal es fa tot i haver assumit diversos préstecs derivats de la gestió de l’anterior equip de govern, com ara el pagament de les cadires de l’Echegaray o les despeses impagades als proveïdors: “Aquests deutes els vam assumir de manera que quan acabe la legislatura estaran tots pagats, perquè pensem que sanejar la comptabilitat municipal és fonamental per afavorir l’economia de la ciutat els propers anys”, assenyalava. Així, al període 2011-2014 s’han assumit 2’8 milions de nou deute, que afegit al deute bancari que s’ha reduït, suposa que en aquestos anys l’Ajuntament haurà amortitzat fins a 9’6 milions d’euros, “i tot açò malgrat augmentar la partida social, sense pujar els impostos i tot i que els ingressos corrents a penes han experimentat variacions”, assenyalava.

Josep Francés incidia en “com de diferents som nosaltres de les administracions governades pel PP. A València, ara estem tots d’acord en com ens maltracta financerament el govern de Rajoy. Patronals, sindicats, oposició i ara també fins i tot el molt honorable Alberto Fabra ho admeten, però el PP valencià és corresponsable per haver balafiat els diners en curses de cotxes, ciutats de la llum i terres mítiques, i ara ho paguen els ciutadans”.

Enfront d'açò, “i tot i que el marge en la gestió dels diners que tenim els ajuntaments és molt reduït”, l’Ajuntament està obtenint aquestos resultats i també assumint retallades com les que s’estan fent als centres de discapacitats, però si seguim assumint més competències amb cada volta menys diners, els serveis municipals poden acabar veient-se afectats”, advertia. 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next