Diari La Veu del País Valencià
‘Sons de Xaloc’ organitza una jornada cultural amb música en valencià
Redactaveu / Vila-real

Sons de Xaloc és una revista digital centrada en els trets culturals valencians més destacats que fa poc més d’un any va nàixer amb la vocació de ser una ferramenta per omplir el buit que, en l’escena musical en valencià primer, i en el panorama cultural després, es considera que existeix al nostre territori.

En aquest temps, han realitzat nombroses entrevistes, reportatges, cròniques i crítiques dels més variats esdeveniments que s’han anat succeint. Sempre des del treball altruista i voluntari de tots els membres que en formen part.

“Ha sigut part de la nostra tasca, donar veu i ajudar en la promoció dels grups novells que dia a dia inunden amb la seva qualitat i energia la nostra escena musical. Són ells, els veritables vertebradors d’aquesta escena, els qui amb el temps prendran el relleu dels actuals grans grups, per seguir així, ampliant fronteres i tombant barreres a la música de casa nostra”, han assegurat els creadors de la revista digital.

Fruit d’aquesta voluntat fulgurant han pres la iniciativa de ser part activa de la nostra cultura i, amb la ferma convicció d’un projecte sòlid i respectat, “programar una jornada on refermar els nostres valors i presentar al gran públic una oferta única”.

La jornada en qüestió està programada per a començar a les 16 hores del dissabte 1 de març a l’avinguda Europa de Vila-real. El tret de sortida dels actes el donaran els ontinyentins Saba Nova. Seguidament, les actuacions del cantautor d’Alaquàs The Brut of Cat i del raper d’Estivella Mosin Nagant amenitzaran la fira d’entitats que durant tota la vesprada romandrà oberta per a aquelles persones que vulguen acudir. La colla La Llavor dolçaina i tabal i la Muixeranga del Camp de Morvedre, aportaran el toc més tradicional als actes i, el debat sobre ‘Centralització i comercialització de la música en valencià’ encetarà una necessària reflexió entre els ponents convidats i el públic. Per últim, el torrentí Pau Alabajos tancarà els actes de la vesprada i deixarà pas al sopar popular.

A la nit prendran el relleu Almorranes garrapinyaes, grup local que, amb el seu humor irreverent, animaran a més d’un a no parar quiet. Seguiran els xixonencs Mugroman, amb 11 anys sobre els escenaris que sembla que toquen a la fi, han demostrat ser un grup madur i amb una musicalitat pròpia que els fa únics. Des de la ciutat de València, Arrap ens duran la nota més reivindicativa de la nit, sense ambigüitats i mordaçment, afrontant la realitat amb el seu rap combatiu. Tampoc el reggae no podia faltar a l’acte que, de la mà dels ontinyentins Auxili, amb el seu nou disc encara calent, ens embolcallaran a tots amb els seus ritmes suaus i embriagadors. Finalment, vingut des d’Euskal Herria, el més veterà dels participants, amb un ska que ha atret a generacions de joves i unes cançons que espenten a lluitar i a defensar la cultura pròpia, podrem gaudir dels sempre excepcionals Betagarri que aportaran un toc de distinció incomparable.

L’equip de Sons de Xaloc, “vos convidem a participar de tots els actes que hem organitzat per fer remoure consciències i demostrar que la nostra cultura està viva, i pas a pas i amb esforç, li retornarem la condició que mereix”.

Comparteix

Icona de pantalla completa