Diari La Veu del País Valencià
Puig defensa “una via valenciana” en la lluita contra el canvi climàtic
RedactaVeu / València

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha defensat hui una “via valenciana” en la lluita contra el canvi climàtic fonamental per a la recuperació econòmica amb ocupació verda i estable. En aquest sentit, ha explicat que “combatre el canvi climàtic és sinònim d’ocupació i de recuperació econòmica per a la comunitat” i ha subratllat que “parlar d’estratègies contra el canvi climàtic i reforçar les polítiques mediambientals, és parlar d’ocupació verda, que és un element fonamental de la via valenciana cap a la prosperitat plantejada pels socialistes valencians”, recollida en la seua proposta de Reacció Econòmica perquè, segons ha insistit, “parlar de medi ambient i ocupació verda és parlar de PIB”. Sobre aquest tema, ha remarcat que “si no es prenen mesures pot suposar una pèrdua del PIB a Espanya d’entre el 5 i el 14%”.

Puig ha comparegut en roda de premsa al costat del secretari d’Ordenació del Territori i Sostenibilitat del PSOE, Hugo Morán, per a informar sobre la Jornada ‘Socialistes per Naturalesa’ que es desenvoluparà al llarg del dia a València i que, entre altres objectius, té la preparació de la llei de canvi climàtic que proposa el PSOE. En aquest sentit, Puig ha recordat que és la proposta que es va treballar en la Conferència Política del partit al mateix temps que ha denunciat que el Govern de l’Estat espanyol “és incapaç de donar una resposta i que al País Valencià ni es planteja”.

D’aquesta manera, ha avançat que des del PSPV iniciaran un procés de participació i consens per a elaborar una llei valenciana contra el canvi climàtic atenent a l’específica problemàtica en el Mediterrani, ja que, segons ha manifestat, “la legislació actua com a motor de transformació”.

Per la seua banda, el secretari d’Ordenació del Territori i Sostenibilitat del PSOE, Hugo Morán, ha defensat traslladar a l’Estat espanyol els objectius que es marca la Unió Europea per a 2030 en energia i medi ambient: baixar un 40% les emissions de CO2, destinar el 30% a energies renovables i establir un 40% l’estalvi i eficiència energètics. Així, ha ressaltat que aquesta estratègia europea tindrà repercussions sobre la indústria, l’ocupació i els hàbits del consum en els pròxims quinze anys.

La jornada ‘Socialistes per Naturalesa’ comprèn una reunió de treball en la qual, a més de Puig i Morán, estaran el portaveu de Medi Ambient en el Congrés, José Luis Ábalos, i la directora general d’Ordenació i Canvi Climàtic de la Junta d’Andalusia, María Nieves Masegosa. Igualment es produiran reunions amb la Plataforma Forestal Valenciana i amb les associacions i organitzacions afectades per la reforma de la llei energètica, finalment Hugo Morán impartirà una conferència a la Casa del Poble de Sueca.

Comparteix

Icona de pantalla completa