Diari La Veu del País Valencià
Carlos Fabra descomptava les entrades dels bous de pressupostos socials
Europa Press / Castelló

Nomdedéu ha explicat en roda de premsa alguns exemples sobre aquest tema, com el del municipi de Les Useres, “al qual li van descomptar 800 euros en 2009 corresponents als festejos taurins de la Beneficència de la subvenció de costos derivats del funcionament d’habitatges tutelats per a persones majors”.

Així mateix, segons ha dit, a l’Ajuntament de la Vall d’Uixó li van descomptar 8.960 euros de les entrades de bous dels anys 2010 i 2011 del conveni de manteniment del centre de voluntariat.

Finalment, al municipi de Culla li van descomptar 1.189,99 euros de l’execució d’obres de reforma i condicionament de locals per a persones majors, “que posteriorment li van retornar perquè es van equivocar i ja li havien cobrat les entrades”, ha explicat el portaveu de Compromís, qui ha indicat que “curiosament, l’actual president de la Diputació, Javier Moliner, només va signar decrets en els quals es retornaven diners que s’havien cobrat incorrectament, mentre que els decrets recaptatoris estan signats per Carlos Fabra o Francisco Martínez”.

Sobre aquest tema, ha considerat que “si Moliner haguera signat els decrets recaptatoris en el període en què encara es compensaven factures de corregudes anteriors, també se l’haguera imputat”, i ha assenyalat que li dóna la “sensació” que “si signes selectivament uns documents i un altre no, és perquè tens dubtes de com es fan les coses, i és veritat que formalment no hi ha res punible respecte a la Presidència, però el mètode estava consentit per aquesta casa”.

Nomdedéu també s’ha referit a la “força coercitiva” de la Diputació a l’hora de vendre les entrades de la Correguda de la Beneficència als ajuntaments, “ja que la Diputació controla les finances i obres de molts pobles”. Així mateix, ha desvetlat que Carlos Fabra “va dir al representant d’alguna de les ONGs beneficiades amb la recaptació de les corregudes que era gràcies al PP perquè ‘els altres’ els retornaven les entrades”.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Borriol, Silverio Tena, ha explicat que, al febrer de 2013, van detectar un decret en el qual es destinaven 3.500 euros a entrades, per la qual cosa van preguntar en el ple per la despesa i qui eren els beneficiaris. “Després del ple, em van donar un sobre amb entrades perquè em callara, que vaig retornar”, ha denunciat.

Depuradora de Borriol

D’altra banda, Nomdedéu ha assegurat que “no és possible” que l’alcalde de Borriol no sabera quina part dels terrenys on estava projectada la depuradora del municipi pertanyien a una empresa del fill de l’exvicepresident de la Diputació, Francisco Martínez, per la qual cosa considera que “existeix connivència en l’operació entre l’alcalde i el regidor d’Urbanisme”.

El portaveu de Compromís a la Diputació de Castelló, Enric Nomdedéu (centre) aquest dijous en roda de premsa.

Comparteix

Icona de pantalla completa