Diari La Veu del País Valencià
La Universitat de València, millor Institució Erasmus 2013
RedactaVeu / València

El lliurament del reconeixement es realitzarà el pròxim 21 de gener en la Conferència Nacional de Valoració del programa d’Aprenentatge Permanent que se celebrarà a Madrid, on també es presentarà oficialment en totes les universitats i institucions espanyoles el nou programa d’educació, formació, joventut i esport de la Unió Europea “Erasmus+”, que s’implantarà en el període 2014-2020.

La OAPEE ha atorgat la concessió a la Universitat de València per “la seua implicació en totes les accions del programa Erasmus, entre les quals s’inclou la mobilitat d’estudiants per a estudis i pràctiques, la mobilitat de personal per a docència i formació, o els programes intensius”. Així mateix, s’ha valorat “l’alt grau” de participació dels seus estudiants en les accions de mobilitat i la posició “capdavantera” que ocupa en el rànquing de les institucions europees, segons les mateixes fonts.

Segons les últimes dades estadístiques publicades per la Comissió Europea, la Universitat és la quarta universitat europea en recepció d’estudiants Erasmus, amb més de 1.700 estudiants, i la cinquena universitat europea en enviament d’estudiants, amb més de 1.500 estudiants. Dades que demostren que la Universitat de València és un referent europeu dins del programa. Les destinacions més demandades són Regne Unit, França, Alemanya i Itàlia. Mentre que l’alumnat d’Alemanya, Itàlia, França, i Regne Unit és, per aquest ordre, el que té més interès en estudiar a la Universitat de València.

L’any 1987 va nàixer el programa ERASMUS (European Region Action Scheme for the Mobility of University Students) per a fomentar l’intercanvi d’estudiants d’universitats europees. Al voltant de 40.000 estudiants de la Universitat de València -incloent-hi els estudiants entrants i sortints- han participat en aquest programa, que rep el nom de l’humanista europeu per excel·lència, Erasme de Rotterdam (1466-1536).

Des de la seua creació fa més de 25 anys, el programa Erasmus ha experimentat una gran evolució. Així, des de l’any 1997 es possibilita l’intercanvi de professorat per a impartir docència en altres universitats o la realització o les estades formatives del personal en institucions europees. A partir de 2007, l’alumnat també pot realitzar pràctiques en empreses i organitzacions dels països participants en el programa.

Comparteix

Icona de pantalla completa