Diari La Veu del País Valencià
Cerdà reclama un canvi de relació del País Valencià amb l’Estat

RedactaVeu / València.

El president d’Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà, ha denunciat la situació límit del País Valencià. “El tractament que patim a causa del nostre sistema de finançament es ha empobrit fins al límit. Tot i estar per davall de la mitjana en PIB seguim sent aportadors nets a l’economia de l’Estat i no ens ho podem permetre”.

Cerdà ha recordat que “l’espoli fiscal que patim els valencians suposa aproximadament 6000 milions d’euros en impostos que paguem i que no retornen al País Valencià cada any. Aquesta sagnia va en detriment directament del benestar dels valencians i les valencianes, que veuen com cada dia s’anuncien noves retallades, més ‘copagaments’ i la destrucció de serveis públics essencials, especialment en l’actual context econòmic”.

Per al dirigent republicà “l’espoli sistemàtic dels recursos generats al País Valencià i polítiques com els continus entrebancs al corredor mediterrani, ens empobreixen i ens han deixat per davall del 90% del PIB mitjà i en condicions de demanar subsidis al fons de cooperació reservat a territoris pobres. Aquesta situació, no se soluciona amb pedaços, sinó amb un canvi de relació amb l’Estat que ens permeta decidir plenament sobre els nostres recursos. És imprescindible que els partits valencianistes estiguem junts en la denúncia d’aquesta sagnia sistemàtica per als valencians i les valencianes que suposa l’espoli fiscal”, ha sentenciat.

Comparteix

Icona de pantalla completa