La II Fira Citrícola Internacional de Vila-real promocionarà els negocis agrícoles

Incorpora com a novetat donar cabuda a altres agricultures i obrir les portes a tots els productes agraris de Km 0

RedactaVeu / Vial-real

Vila-real celebrarà el pròxim mes de març la seua II Fira Citrícola Internacional, amb la qual la ciutat pretén continuar posicionant-se "com un lloc de referència en l'àmbit provincial i comarcal en el sector citrícola valencià". El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha presentat la segona edició d'una fira que, anuncia, a més d'impulsar el sector agrícola i mostrar les oportunitats de negoci al voltant de les noves citricultures, incorpora com a novetat donar cabuda a altres agricultures i obrir les portes a tots els productes agraris de Km 0, "amb l'objectiu de donar a conéixer els avantatges que aporten als consumidors aquests productes agrícoles frescs, naturals, propers, més econòmics, amb els quals evitem costos ambientals de transport i mobilitat".

"En aquesta fira, a més d'ajudar a promocionar i impulsar el sector local que treballa amb la citricultura i als professionals a superar les dificultats que afronta en aquest moment el cultiu i comercialització de cítrics, també volem donar a conéixer i potenciar un altre tipus de productes que s'estan fent als camps de Vila-real com poden ser carxofes, bajoques o tomates", explica l'edil. Per a aconseguir-ho, la II Fira Citrícola Internacional, que se celebrarà del 7 a l'11 de març, comptarà amb tota una programació paral·lela i complementària als expositors professionals centrats en les empreses, cooperatives i associacions, que enguany estaran en el Casal de Festes "a petició del mateix sector". "Esperem superar la xifra de les 37 empreses expositores que van participar ara fa dos anys", apunta, respecte d'això, el regidor. Obiol recorda que l'entrada al recinte és gratuïta i que, a més dels estands expositors, també hi haurà una zona amb tallers didàctics relacionats amb la citricultura.
 
El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha presentat la segona edició de la fira

D'entre tota la programació prevista, destaca en aquesta edició una demostració de cuina en viu o 'showcooking' a l'Auditori Municipal, que comptarà amb xefs "de primer nivell" darrere dels fogons que convidaran a gaudir de la gastronomia natural, i faran que tot el procés, des de la selecció dels productes a la degustació del mateix plat "siga tot un ritual d'olors i sabors que no defraudarà". A més, se celebrarà una nova edició del Concurs Internacional de Melmelada de Taronja, en la qual enguany, gràcies a la col·laboració d'Ucovi, els guanyadors tindran una recompensa en diners que es materialitzarà en un xec de compra en els comerços locals.

Taules rodones sobre el futur del sector relacionades amb la salut o l'agricultura ecològica, a més de diferents especialistes de reconegut prestigi i un homenatge a Polo de Bernabé el dia 7 de març, són algunes de les activitats que es desenvoluparan en el marc de la II Fira Citrícola Internacional, que se celebrarà en diferents espais de la ciutat com són el Casal de Festes, l'edifici de la Comunitat de Regants, els salons de la Caixa Rural o l'Auditori Municipal.

Per a més informació sobre la II Fira Citrícola Internacional de Vila-real es pot consultar, a partir del pròxim dia 20, la pàgina web www.firacitricolavila-real.com.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat