Diari La Veu del País Valencià
Demanen reforços de personal en els hospitals de cara a un increment de grip
RedactaVeu / València

El sindicat CSI-F demana a la Conselleria de Sanitat que incremente les plantilles de personal sanitari en urgències hospitalàries per a garantir l’assistència adequada. La central sindical considera necessari dotar-les de més efectius amb la finalitat d’evitar casos de saturació o col·lapse per la grip com els que s’han produït en altres comunitats.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) assenyala que el punt més elevat d’assistència en urgències i hospitalització per casos relacionats amb la grip sol ser a la fi de gener i principis de febrer. El sindicat explica que en l’actualitat les plantilles estan ajustades per a l’atenció en urgències i que resulten escasses per a afrontar un augment dels casos de grip com succeeix en comunitats veïnes i com pot produir-se en les pròximes setmanes.

El sindicat CSI-F assenyala que una apropiada mesura de prevenció per a garantir una qualitat adequada en l’atenció consisteix a reforçar les urgències i les sales d’hospitalització amb facultatius, auxiliars i infermers.

La central sindical avisa que, en cas contrari, el temps d’espera podria incrementar-se notablement. De fet, en hospitals com l’Arnau de Vilanova, a València, els pacients durant aquests dies esperen ja una mitjana de sis hores en urgències quan en altres períodes de l’any amb prou faenes aconsegueixen les dues hores.

Comparteix

Icona de pantalla completa