Diari La Veu del País Valencià
EU demana els informes sobre Castor encarregats pel Ministeri d’Indústria

RedactaVeu / Madrid.

El diputat d’EUPV-Els Verds Ricardo Sixto, ha anunciat que sol·licitarà tots els informes encarregats pel Ministeri d’Indústria sobre els terratrèmols a les comarques del nord del País Valencià. Sixto ha demanat tindre accés als estudis elaborats per l’Institut Geogràfic Nacional i per l’Institut Geològic i Miner, així com a l’informe de l’empresa que porta a terme el Projecte Castor.

Per a Sixto, “la població de les comarques afectades pateix una total manca d’informació al voltant de les causes dels terratrèmols i això és responsabilitat del Govern de Rajoy. El Projecte Castor és un risc greu i incompatible amb la preservació d’una zona d’especial interès ecològic, i esperem que el Govern no cedisca davant les pressions intolerables de Florentino Pérez”.

“Una explotació petroliera, amb pous de petroli en la mar, trànsit de vaixells i construccions marítimes, és un risc greu i incompatible amb la preservació d’una zona d’especial interès ecològic, com les Illes Columbretes, que acull ecosistemes marins excepcionals”, ha explicat Sixto.

El diputat de la formació d’esquerres ha recordat els “beneficis pesquers potencials de les reserves marines, que estan en el focus d’investigadors i agències de tot el món”.

Comparteix

Icona de pantalla completa