Diari La Veu del País Valencià
L’AMPA de l’IES L’Eliana exigeix la cobertura de les cinc baixes del centre
RedactaVeu / L’Eliana.

“Després de la tornada de les vacances de Nadal, ens hem trobat amb el fet que malgrat tenir cinc baixes, algunes de les quals eren totalment conegudes i previstes per la Conselleria que presideix Maria José Català, els nostres estudiants segueixen sense comptar amb professorat de substitució”, ens explicava Pura Peris, presidenta de l’AMPA de l’IES L’Eliana.

El Consell Escolar de l’institut va posar en coneixement dels representants de la Comunitat educativa, les cinc baixes que té en aquest moment la plantilla docent del centre i del greu problema organitzatiu i docent que açò suposa.

“Sens dubte, en un centre ja per sí mateix minvat per la nefasta política de retallades en els serveis públics més bàsics com l’educació, que en dos anys ha suposat la pèrdua estructural de més de 30 professors, aquestes baixes redunden en una mala qualitat educativa de les nostres filles i fills i, evidentment dificulta la labor docent que tot centre públic ha de garantir” segueix explicant la presidenta de l’AMPA.

Es dóna la circumstància que de les cinc baixes tres són de llarga durada i requereixen de substitució, legalment prevista. Una quarta està ara mateix al límit, en principi és d’un mes, les circumstàncies poden canviar. La cinquena és de menys d’un mes i en principi no se substituirà, per les ordenes de retallades en Conselleria. “La Conselleria compta amb deu dies des que es comunica la baixa per a procedir a la seua substitució, termini que ha superat amb escreix en algunes de les baixes, com el cas de la jubilació de docents, data de la baixa certa per a Conselleria, motiu pel qual exigim la immediata substitució”, contínua Pura Peris.

“És per açò que, assumint la decisió del consell escolar, on per unanimitat a més d’un escrit a la inspecció requerint la immediata substitució dels docents sol·licita a l’AMPA que s’adherisca i faça pública aquesta situació, explicant que la professora jubilada encara no ha sigut substituïda i reclamem la seua immediata substitució, i sol·licitem al Consell Escolar Municipal, amb la Regidora d’Educació al capdavant, que s’adherisca a aquesta petició. No és admissible que sabent el moment en què es produeixen les baixes per jubilació no s’aprove immediatament la substitució dels docents”, conclou Pura Peris.

Comparteix

Icona de pantalla completa