Escola Valenciana traslladarà a la Comissió d'Educació el document de la LOMQE

STEPV es reuneix amb el president d'Escola Valenciana
17 gener 2014 01:00h
RedactaVeu / Valencià

Representants de STEPV es reuniren ahir amb el president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, per a presentar-li el document sobre la inaplicació de la LOMQE fet públic ahir pel Sindicat.

Durant la reunió, els representants de STEPV han explicat les mesures que es proposen en el document i, especialment, les que afecten a l'ús del valencià com a llengua vehicular. La LOMQE potencia el castellà i margina les llengües pròpies, fins i tot permet que no s'avalue la matèria “segons la normativa autonòmica corresponent”.

El Sindicat proposa en el document que els centres educatius opten per programes plurilingües en valencià i demana a l'alumnat i les famílies que no demanen l'exempció d'aquesta matèria ni de la seua avaluació, com proposa la LOMQE en 7 articles diferents.

El president d'Escola Valencia s'ha compromés a fer arribar a la Comissió d'Educació de l'entitat el document perquè s'estudie i es puguen fer aportacions, si ho veuen escaient. Moreno també ha traslladat al Sindicat la preocupació d'Escola Valenciana per la retallada de 151 unitats en valencià que proposa l'arranjament escolar. Aquesta preocupació també la comparteix STEPV que ja ha llançat una proposta de mobilització als centres educatius per al proper divendres 24 de gener en rebuig a aquestes retallades.

El Sindicat també ha explicat a Escola Valenciana la campanya de recuperació de les condicions laborals del professorat que han estat retallades des de 2010 i que va en paral·lel a la d'inaplicació de la LOMQE que tindrà com a acció de carrer manifestacions a Alacant, València i Castelló el pròxim dia 15 de febrer.

next