Diari La Veu del País Valencià
La Pobla de Farnals adquirirà tres desfibril·ladors
L’Ajuntament de la Pobla de Farnals té previst adquirir tres desfibril·ladors per a fer del municipi “un poble cardioprotegit”, segons ha explicat el regidor de Sanitat, Emili Gómez Mondragón, qui ha afegit que amb esta ferramenta “es pot restablir un ritme cardíac efectiu elèctricament en l’hipotètic cas que algun veí o veïna patisca una parada cardiorespiratòria”. Els aparells s’obtindran a través de rènting, un contracte de lloguer a mitjà termini que inclou en les quotes els costos de manteniment, assegurança i reparació. A més, es facilitarà la formació d’entre 8 i 10 treballadors municipals perquè aprenguen a utilitzar-los. Els desfibril·ladors estaran ubicats a la posta sanitària de la platja, a l’edifici consistorial i al poliesportiu.

Així ho ha decidit el Comité de Seguretat i Salut de la Pobla de Farnals, un òrgan que es reuneix cada tres mesos en compliment de la Llei de Riscos Laborals per tal d’abordar qüestions relatives a la millora de la seguretat dels treballadors i les treballadores de l’Ajuntament i dels edificis públics de titularitat municipal. A la reunió es va fer públic l’últim informe preventiu, que enumera algunes deficiències detectades relatives al tancament de portes, al cablejat elèctric o a la necessitat de reposar alguna barana. Seran resoltes pròximament per iniciativa de l’Ajuntament.

A l’encontre també es va donar compte dels resultats de les revisions mèdiques que s’han realitzat tots els funcionaris municipals, excepte a un que, per voluntat pròpia, no ha volgut fer-se-les.

Comparteix

Icona de pantalla completa