Diari La Veu del País Valencià
18 jóvenes del Puig es formen en primers auxilis
Gràcies a la bona acollida, s’està valorant la realització d’una segona edició del curs.

Durant 3 dissabtes consecutius, uns 18 jóvens del Puig i de localitats pròximes, han complementat la seua formació en l’àmbit de l’Oci i Temps Lliure aprenent com afrontar les possibles emergències que puguen sorgir durant el desenvolupament del seu treball en l’àmbit de l’animació. A causa de la bona acollida i avaluació per part dels i les alumnes, s’estudia la possibilitat de realitzar una segona edició on s’amplien els coneixements relacionats amb animació i salut.

L’escola oficial d’animadors i animadores juvenils Abast Animació ha impartit al Centre d’Informació Juvenil del Puig durant el mes d’abril de 2016, el curs oficial de formació permanent PRIMERS AUXILIS: TÈCNIQUES I RECURSOS PER A L’ANIMACIÓ JUVENIL, homologat per GVA JOVE – IVAJ, dirigit fonamentalment a completar la formació de monitors/es i animadors/es juvenils en l’àmbit soci sanitari.

Partint de la idea elemental de “minimitzar els danys”, s’ha treballat en els procediments d’actuació davant les lesions més comunes (ferides, hemorràgies, cremades, contusions, torcements, picadures, entravessaments), els accidents més freqüents (electrocució, ofegament, hipertèrmia, hipotèrmia, intoxicacions), el protocol d’emergències i la reanimació cardiopulmonar. També s’han introduït conceptes bàsics relatius a malalties i patologies comunes i com actuar en cas de complicacions (diabetis, al·lèrgies, epilèpsia, asma…). És una formació pràctica i participativa que té com a objectiu prioritari guanyar seguretat tant en el dia a dia com en el treball com a educadors i educadores de temps lliure, afavorint a més la inclusió i la implicació per part de l’alumnat.

Comparteix

Icona de pantalla completa