Diari La Veu del País Valencià
El Puig, comunicat bandera blava
-El Puig compta en la seua platja Play Puig- Puig Val amb la Norma UNE 187001:2011 Q de Qualitat i la ISO 14. 001 en tot el litoral. La Bandera Q és una distinció que l’Institut per a la Qualitat Turística atorga a les platges que freguen l’excel·lència. Està avalada pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, compta amb requisits molt exigents i presta atenció principalment a la qualitat del servici a l’usuari. La ISO engloba, no sols les platges, sinó tots els aspectes indirectes (com les séquies) que puguen afectar les nostres platges. Ambdós certificacions estan en el més alt quant a requisits d’exigència.

-Deduïm que enguany no ha sigut concedida la Bandera Blava a causa d’un abocament puntual produït l’estiu passat per un accident en les platges no guardonades amb Bandera Blava. No obstant això, la platja continua sent qualificada amb qualitat d’aigües de bany excel·lent per part de Conselleria .

– La corporació Municipal, molt sensibilitzada pels problemes que puguen generar-se al medi ambient va implantar un Plà de Control d’Abocaments amb què es treballa àrduament, a fi d’evitar episodis de contaminació microbiològica . També per a vigilar que les platges compten amb la major qualitat possible per al gaudi dels seus usuaris, i en el qual es troben identificades totes les activitats que aboquen a les séquies, les quals disposen de la seua corresponent autorització concedida per Confederació Hidrogràfica del Xúquer, competent en este tema. Durant esta temporada no s’ha detectat cap abocament incontrolat excepte l’episodi puntual ocorregut el passat 23 de juliol del 2015, en el qual es va actuar immediatament detectant el seu origen, les causes i esmenant les deficiències. L’abocament no va afectar en cap moment a les aigües de bany de la platja PuigVal-PlayPuig, en la qual els resultats durant tota la temporada de bany han sigut excel·lents. Fet que poden constatar vostés mateixos amb els resultats de les analítiques de les aigües de bany de la Conselleria.

-“No compartim el fet que una platja amb qualificació excel·lent en les seues aigües de bany, complint tots els requisits quant a servicis i equipament, no renove la Bandera Blava per un abocament puntual que va quedar esmenat en un parell de dies, i que en cap moment va afectar les aigües de bany de la platja referida”, ha assegurat el Regidor de platges, Fernando Checa López del Castillo. Amb totes les actuacions que es realitzen, “els ciutadans tindran inclús majors i millors servicis”, ha afegit el regidor.

-Treballem diàriament, durant tot l’any, perquè nostra costa lluïsca perfecta, amb les millors condicions i servicis. En eixe sentit, cada vegada estem dedicant més recursos i mitjans per a aconseguir un litoral excel·lent i lluitem perquè les distintes certificacions així ho reconeguen.

Comparteix

Icona de pantalla completa