Diari La Veu del País Valencià
El Puig – Setmana de les lletres
El passat diumenge va tindre lloc la presentació de la setmana de les lletres

Com tots els anys en la primavera, El Puig, Vila del Llibre promou un complet programa d’activitats per retre tribut al món del llibre i promocionar la lectura. Enguany la programació s’ha ampliat organitzant la primera Setmana de les Lletres.

“La Setmana de les Lletres és la nova programació cultural i educativa que desenvolupa l’antic Mercat del Llibre. Volem englobar tots els sectors d’edats, involucrant-los per al foment de la lectura d’una forma amena i agradable. Durant tota una setmana gaudirem de diverses activitats, algunes enfocades als menuts, altres als majors i, en general, al públic familiar. Apostem des d’aquesta regidoria perquè la lectura siga la base del saber”, ha assegurat el Regidor de Cultura, Marc Oriola.

En l’ambiciosa proposta cultural de 2016 estan representats tots els gèneres literaris: poesia, novel·la, teatre, assaig, crítica periodística o còmic i està previst obrir al públic el Passeig poètic, un espai permanent de poesia al carrer que unirà, físicament i de manera simbòlica, la plaça de Magúncia i la Biblioteca Municipal.

Una altra novetat d’esta edició és la convocatòria d’un MERCAT DEL TROC i del BOOKCROSSING, activitat d’intercanvi de llibres “oblidats” per tot el poble, en un banc, en l’estació o en un parc…

El Puig és, per tercer any consecutiu, el lloc escollit pel portal informatiu digital Hortanoticias per al lliurament dels premis del Certamen “Tuit-relatos”, que este any premiarà la millor piulada-relat que faça referència al Puig.

En el Mercat del llibre, que se celebra el dissabte 21 i diumenge 22 en la Plaça de la Constitució, participen 10 llibreries especialitzades i es presenten 6 llibres: Horta Minvant de Miquel Pérez i Morillas,Empar, Fallera Major Infantil, de Fani Grande Archienemigos de Roma,de Gabriel Castelló, Vencedor o Vencido, de Sento Llobell , Tras la última ombra roja, de Josep Boix i Escritos en la intimidad, de Josep Lluís Galiana. També l’escriptor i guanyador del Premi PlanetaFernando Delgado, es trobarà amb els seus lectors en la Biblioteca Municipal.

Pensant en els més menuts, s’ha programat diverses activitats com ara el taller “Descobrix el còmic del Quixot”, un taller de disfresses o la cavalcada “El flautista d’Hamelin i els ratolins de la Biblioteca”, al final de la qual se farà una curiosa cucanya literària, patrocinada per més de 50 comerços locals, amb la col.laboració dels clavaris de Sant Pere.

El contrapunt musical de la Setmana el posaràn el grup musicalXaranga Mecànica amb la seua actuació en els actes de celebració del Dia internacional dels Museus organitzats per la Conselleria de Cultura, el Cor de l’Eliana que amb les seues cançons republicanes ambientarà la presentació del còmic de Sento Llobell i el saxofonista Josep Lluís Galiana que tancarà,amb la seua actuació, el Mercat del Llibre.

El Puig, Vila del Llibre

La Setmana de les Lletres, en el transcurs de la qual se celebra el Mercat del Llibre, s’emmarca en un projecte més ampli: El Puig, Vila del Llibre que inserix al municipi en una xarxa mundial de 22 localitats que promocionen el llibre i la lectura. Este projecte comença en 2011 junt amb el Museu de la Impremta i els Arts Gràfiques, ubicat al Real Monestir de Santa Maria.

programa_de_la_setmana_de_les_lletres_2.pdf

Comparteix

Icona de pantalla completa