Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat convoca ajudes per a la promoció del valencià en Falles, Magdalena i Fogueres
RedactaVeu / València

En total s’invertiran 60.000 euros per a aquestes activitats. En concret, per a les comissions falleres s’aportaran 30.150 euros, 10.500 euros per a les festes de la Magdalena i 19.350 euros per a les Fogueres. L’objectiu és “ajudar econòmicament a la realització d’activitats pròpies de les comissiones festeres que faciliten la promoció de l’ús del valencià en l’àmbit de l’entitat”.

El primer premi estarà dotat amb 2.000 euros, el segon amb 1.500 euros, i el tercer premi serà de 1.000 euros. En el cas de les Falles, hi haurà 62 premis, 12 a la Magdalena i 29 a les fogueres.

A la convocatòria dels premis podran acollir-se les comissions i associacions de festes de les Falles, de la Magdalena i de les Fogueres radicades en qualsevol municipi del País Valencià. El termini de presentació de sol·licituds per a les ajudes a les festes de les Falles i de la Magdalena finalitzarà el divendres 31 de gener, mentre que per a les Fogueres el termini de presentació conclourà el divendres 9 de maig.

Ajudes a municipis

D’altra banda, la Conselleria ha convocat ajudes per una quantitat de 100.000 euros, per a activitats de promoció de l’ús del valencià, destinades a municipis, mancomunitats de municipis i entitats locals menors, amb l’objectiu de “subvencionar la realització de programes i activitats destinades a afavorir, difondre i promoure l’ús” del valencià.

La convocatòria de les ajudes estableix com a objectius prioritaris la promoció del valencià en els diversos àmbits de l’actuació municipal “així com donar suport a l’ús del valencià en la comunicació social i facilitar la seua utilització per part dels ciutadans”.

També es podran sol·licitar ajudes per a la realització de campanyes municipals de sensibilització i promoció de l’ús de la llengua. A més, concedirà subvencions per a la creació o funcionament d’oficines municipals des de les quals es promocione l’ús de la llengua pròpia en els diferents àmbits i actuacions municipals.

Entre les activitats que han de desenvolupar aquestes oficines destaca la programació de campanyes de promoció i normalització lingüística, el foment del valencià en àmbits específics com esports, comerç, joventut o temps lliure; l’assessorament a l’entitat, la traducció i correcció de textos de les publicacions o l’organització de cursos per a personal funcionari, empleats públics i població adulta.

La Generalitat col·labora d’aquesta manera perquè els municipis, a través d’aquesta convocatòria específica, puguen promocionar el valencià en el seu àmbit d’actuació i entre els ciutadans de la localitat. El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el pròxim 5 de febrer.

Comparteix

Icona de pantalla completa