Diari La Veu del País Valencià
El Juliol Musical sonarà en els emblemàtics racons del Puig
Cinema, dansa, teatre, flamenc, swing, sarsuela i música tradicional en una nova edició d’aquesta cita musical caracteritzada pel protagonisme dels artistes locals i la selecció d’escenaris accessibles per a tot el públic.

El reial Monestir, les centenàries pedres de la Cartoixa d’Ara Christi, les llambordes del casc històric i de la plaça de la Constitució seran testimoni, de l’11 al 17 de juliol dels concerts de la setzena edició del Juliol Musical. En esta ocasió, s’ha reservat un lloc important als artistes locals –quasi la meitat de la programació està protagonitzada per ells- que tindran el seu punt àlgid en la Nit de Sarsuela –el diumenge 17 de juliol al Monestir- oferida per la Unió Musical Santa Maria del Puig i la Coral Julio Ribelles.

Es podrà gaudir de cine, dansa, teatre, flamenc, swing, sarsuela i música tradicional.

“La nostra aposta en este festival és la varietat cultural expressada en els nostres carrers per a gaudi de tots. En esta edició, hem ampliat en un dia més l’oferta musical i l’hem dirigit a tot tipus de públics”, ha assegurat el regidor de Cultura, Marc Oriola.

I és que un altre dels objectius d’esta edició musical és facilitar que tot el món ho puga disfrutar. Per això, s’han buscat espais accessibles i l’entrada és gratuïta.

En la primera nit, la de l’11 de juliol, el cant d’estil i les albades ompliran de música els carrers del casc històric. Les cases i els comerços es convertiran en una sala d’exposicions on l’alumnat del Taller de Dibuix i Pintura de la Marina mostraran la seua obra.

“El xic de Chaplin” en la vetlada del dimarts oferirà teatre, cine i música en directe en les Escales del Monestir.

Les arrels del cant flamenc s’entrecreuaran amb total fluïdesa amb alguns dels compositors barrocs com Bach o Pachelbel en Flamenklassic Festival que se celebrarà en la Plaça de la Constitució el dimecres 13 de juliol.

Nesrine Belmokth (veu i violoncel), Matthieu Saglio (efectes vocals, violoncel, sampler) i David Gadea (percussió) són els membres de la banda de jazz NES que actuarà a la Cartoixa d’Ara Christi el dijous 14 de juliol.

“La sal que ens ha parit ” és un espectacle de dansa que narra el conflicte migratori. Es podrà veure en les escales de l’església el divendres 15 de juliol. També en l’emblemàtic monument però, en este cas, en l’esplanada s’oferirà l’espectacle “Ge ton board” que traslladarà al públic a l’època daurada del swing, evocant a algunes formacions importants d’aquella època com les Boswell o les Andrews Sisters,.

El Juliol Musical s’ha convertit en una cita obligada per als amants de la música perquè està basat en un programa de gran qualitat musical en un escenari únic: carrers, racons i monuments que alberga el municipi.

Comparteix

Icona de pantalla completa