Diari La Veu del País Valencià
Més de 5.000 persones envolten el Monestir en la Nit de les Paelles
La nit de les paelles del passat divendres va ser un dels moments lúdics més esperats de les festes patronals. Més de 5.000 persones van acudir a l’esplanada del Monestir en grups d’amics, veïns, famílies. Es van repartir més de 600 quilos d’arròs, 400 litres d’oli, 300 quilos de bajoqueta. Després de la degustació del típic plat valencià, va actuar l’orquestra La Tribu.

El dissabte tindrà lloc l’ofrena de flors a la Mare de Déu del Puig, en l’església del Monestir.

Dues setmanes intenses d’homenatge i diversió

L’arribada del mes de setembre significa per als veïns del Puig de Santa Maria la celebració de les festes d’homenatge a la seua patrona i la del regne de València, la Mare de Déu del Puig. Uns anhelats dies de celebració que s’allarguen durant dues setmanes.

“Per a dissenyar el programa hem cercat posar en valor les tradicions i allò que representa la identitat pròpia, fomentar el retrobament dels nostres veïns i atendre els gustos dels diferents col·lectius”, ha assegurat la regidora de Festes, Maite Sánchez Guzman.

“L’agenda festiva és també resultat d’haver escoltat les propostes que, des de l’any passat, ens han anat formulant a peu de carrer”, ha afegit la regidora. En aqueix sentit, s’ha canviat el pregó al primer dia de festes i s’acompanyarà d’una espectacular exhibició de malabaristes i contorsionistes i una exposició de fotografies de la “Nostra Horta”, protagonitzada pels propis veïns i veïnes. També es col·locaran taules durant les actuacions de les orquestres i la cavalcada humorística es realitzarà el divendres i no un dia d’entre setmana, que eren ambdues peticions veïnals.

A més dels actes nous, es realitzaran les cites fixes i multitudinàries com el sopar solidari acompanyat amenitzada pel cant d’estil –els fons recaptats de la qual aniran a Càrites i Creu Roja- la gran nit de les paelles, les traques –travessen diversos carrers i els afeccionats corren davant d’elles-, la cavalcada humorística on disfresses, carrosses i diversió recorren els carrers de l’històric municipi valencià. A nivell religiós, l’ofrena de flors en honor a la Mare de Déu del Puig omplirà de color i fe els carrers del municipi. També les processons ocupen un buit important, igual que les solemnes misses cantades per la coral local “Julio Ribelles”.

Un dia sencer es dedicarà als més xicotets, amb fira infantil, berenar d’orxata i fartons i l’obra de teatre “La festa del rei”.

L’esport ocupa un lloc important en la programació de festes i, en aquest sentit, El Puig de Santa Maria acollirà la gran final del XI Trofeu Diputació de València de Frontó Valencià en el qual participen les primeres figures de la pilota i l’IX Open de Frontenis Vila del Puig. També hi haurà Volta a Peu, que enguany serà especial perquè celebra el seu 25 aniversari i el Dia de la Bici.

Les orquestres La Tribu, Mite, “El Llimo”, l’espectacle “La Volta al Món en 80 dies” i l’actuació d’Eugeni Alemany, Jesús Manzano i Miguel Moraga protagonitzaran les nits de festes.

Comparteix

Icona de pantalla completa